Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army testează mortierul Patria Nemo calibru 120 mm
13 sep, 13:37
Armata SUA a efectuat un test al celui mai nou sistem de mortier Nemo, fabricat de compania finlandeză Patria, la Fort Benning, Georgia, transmite defenceblog.

Demonstrația a avut loc în poligonul de la Fort Benning Expo, pe 11 septembrie, în cadrul căreia au fost prezentate exponate de la diferiți producători de armament.

Oficialii de la Patria au spus că sistemul de mortier Nemo a arătat rezultate excelente și a demonstrat cu succes capacitatea de implicare rapidă, foc direct și impact simultan (MRSI).

Patria Nemo este un sistem de mortier cu turelă, controlat de la distanță, de calibru 120 mm. Este un sistem indirect de susținere a focului, dar datorită capacității sale directe de foc, poate fi folosit și pentru autoapărare. Patria Nemo poate, de asemenea, să declanșeze lovituri cu impact simultan cu mai multe runde (MRSI) unde până la 5 grenade lovesc simultan.

(w670)

Turela și șasiul blindat protejează echipajul împotriva amenințărilor balistice, minelor și dispozitivelor explozive improvizate, dar și contaminării chimice de pe câmpul de luptă. Turela compactă și ușoară se poate instala pe șasiul ușor sau pe vehiculele blindate din clasa 6×6/8×8.

Patria dezvoltă, comercializează și produce sisteme de mortier cu turelă. Produsul principal este sistemul de mortier Patria Nemo și serviciile sale de asistență pentru ciclul de viață. Patria are zeci de ani de experiență în dezvoltarea și producerea de sisteme de arme de calibru mare.

Vezi și: Armata SUA caută să cumpere mortiere de calibru 120 mm

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Trupele lui Bashar al-Assad au intrat în orașul Kobane, aproape de granița cu Turcia
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley