Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army vrea să dezvolte motoare cu hidrogen pentru tancuri
27 aug, 13:13
Oamenii de știință din cadrul US Army continuă să dezvolte noi motoare cu hidrogen, care să poată fi montate pe tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie, scrie defenceblog .

Conform noilor date furnizate de Ground Vehicle Systems Center armata americană încearcă să exploreze și să evalueze tehnologiile de generare a energiei cu particule de combustibil, inclusiv tehnologia cu particule cu hidrogen, care permit avantaje tactice pentru sistemele de vehicule terestre.

Noile elemente de combustibil sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât motoarele cu combustie, iar hidrogenul utilizat pentru alimentarea lor poate proveni dintr-o varietate de surse: orice lichid pe bază de apă, cum ar fi cafea, băuturi sportive sau chiar urină. Mai mult decât atât, pentru a extrage hidrogen pot fi folosiți și combustibili existenți, cum ar fi benzina, propanul și gazele naturale.

Hidrogenul, elementul cel mai abundent din univers, are potențialul de a alimenta cu combustibil, de a furniza energie viitorilor soldați și vehiculelor lor de luptă.

Foarte multe avantaje

 

Această ultimă generație de combustibil cu hidrogen va reduce daunele asupra mediului, dar vizează în principal reducerea dependenței de ulei. De asemenea, tehnologia cu hidrogen oferă un alt avantaj deloc de neglijat în condițiile actuale: sistemul său de funcționare nu produce fum, zgomot, miros sau semnătura termică.

Cercetătorii armatei împreună cu companii comerciale dezvoltă în prezent platforme unificate de hidrogen pentru crearea viitoarele tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie.

Noul combustibil pe bază de hidrogen oferă o serie de avantaje pentru motoarele viitoare, printre care un cuplu mare care îi permite vehiculului să abordeze cu ușurință un teren accidentat sau abrupt; mobilitate silențioasă; beneficii acustice și termice; reducerea greutății vehiculului de luptă, combustibil comun din surse multiple.

Vezi și: US Army cumpără rachete TOW

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene