Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army vrea să dezvolte motoare cu hidrogen pentru tancuri
27 aug 2019 / 13:13
Oamenii de știință din cadrul US Army continuă să dezvolte noi motoare cu hidrogen, care să poată fi montate pe tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie, scrie defenceblog .

Conform noilor date furnizate de Ground Vehicle Systems Center armata americană încearcă să exploreze și să evalueze tehnologiile de generare a energiei cu particule de combustibil, inclusiv tehnologia cu particule cu hidrogen, care permit avantaje tactice pentru sistemele de vehicule terestre.

Noile elemente de combustibil sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât motoarele cu combustie, iar hidrogenul utilizat pentru alimentarea lor poate proveni dintr-o varietate de surse: orice lichid pe bază de apă, cum ar fi cafea, băuturi sportive sau chiar urină. Mai mult decât atât, pentru a extrage hidrogen pot fi folosiți și combustibili existenți, cum ar fi benzina, propanul și gazele naturale.

Hidrogenul, elementul cel mai abundent din univers, are potențialul de a alimenta cu combustibil, de a furniza energie viitorilor soldați și vehiculelor lor de luptă.

Foarte multe avantaje

 

Această ultimă generație de combustibil cu hidrogen va reduce daunele asupra mediului, dar vizează în principal reducerea dependenței de ulei. De asemenea, tehnologia cu hidrogen oferă un alt avantaj deloc de neglijat în condițiile actuale: sistemul său de funcționare nu produce fum, zgomot, miros sau semnătura termică.

Cercetătorii armatei împreună cu companii comerciale dezvoltă în prezent platforme unificate de hidrogen pentru crearea viitoarele tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie.

Noul combustibil pe bază de hidrogen oferă o serie de avantaje pentru motoarele viitoare, printre care un cuplu mare care îi permite vehiculului să abordeze cu ușurință un teren accidentat sau abrupt; mobilitate silențioasă; beneficii acustice și termice; reducerea greutății vehiculului de luptă, combustibil comun din surse multiple.

Vezi și: US Army cumpără rachete TOW

Ştiri Recomandate

Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Atac armat în Germania: Cel puțin opt morți în urma a două incidente armate
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A
Statul Major al Apărării va continua accelerarea procesului de consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României
Mareşalul Khalifa Haftar s-a întâlnit la Moscova cu ministrul rus al Apărării
Vucic: Puterile occidentale vor înfrângerea Serbiei, dar 'trebuie să rezistăm'