Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
28 ian, 10:39
US Navy a desfășurat pentru prima dată vehiculul aerian fără pilot, produs de Northwest Grumman, MQ-4C Triton Broad Area Maritime System (BAMS), transmite Jane.

Aceasta este prima variantă navală derivată din drona RQ-4 Global Hawk, de înaltă altitudine, cu autonomie mare, care a ajuns la Baza Andersen a US Air Force de pe insula Guam. Desfășurarea acesteia reprezintă și introducerea ei în cadrul Flotei a 7-a a US Navy în zona de operații din Pacific.

Comandantul, Task Force, căpitanul Matt Rutherford a spus că la Baza Andersen vor fi dislocate două astfel de aeronave. „Cuplarea capacităților dronei MQ-4C Triton cu aeronavele Boeing P-8 PoseidonP-3 Orion MMA și EP-3 (de misiuni speciale) va permite o mai bună cunoaștere a zonei maritime și vine în sprijinul obiectivelor de securitate regională și națională", a mai declarat el.

Escadrila de aeronave fără pilot (VUP -19) - prima escadrilă de patrulare fără pilot a US Navy - va opera pentru a menține capacitățile de avertizare timpurie și pentru a dezvolta în continuare un sistem HALE (High-Altitude Long-Endurance) în zona maritimă, a anunțat US Navy.

Anunțul privind alocarea dronei MQ-4C Triton la Baza Andersen vine la 18 luni după ce US Navy a anunțat introducerea în serviciu a UAV-ului Triton, în iunie 2018. MQ-4C Triton a fost dezvoltat din varianta navală Block 30 RQ-4N care este o variantă a dronei RQ-4 Global Hawk HALE. US Navy spune că acest echipament va oferi supraveghere și recunoaștere în zona maritimă în sprijinul unei largi game de operațiuni militare.

Vezi și: US Army are la dispoziție 5,1 miliarde de dolari pentru Global Tactical Advanced Communication Systems II 

Ştiri Recomandate

Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN
Avioane neidentificate ar fi lansat rachete către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim
Discuție de grad zero între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan privind Siria
Oficial american: Turcia a cerut sprijin cu rachete Patriot. Nu a fost luată încă o decizie
Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34
Sikorsky fabrică șase elicoptere pentru Administrația Prezidențială a SUA
Sute de tancuri și blindate militare ale US Army au ajuns în Germania pentru Defender 20
Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider