Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
28 ian, 10:39
US Navy a desfășurat pentru prima dată vehiculul aerian fără pilot, produs de Northwest Grumman, MQ-4C Triton Broad Area Maritime System (BAMS), transmite Jane.

Aceasta este prima variantă navală derivată din drona RQ-4 Global Hawk, de înaltă altitudine, cu autonomie mare, care a ajuns la Baza Andersen a US Air Force de pe insula Guam. Desfășurarea acesteia reprezintă și introducerea ei în cadrul Flotei a 7-a a US Navy în zona de operații din Pacific.

Comandantul, Task Force, căpitanul Matt Rutherford a spus că la Baza Andersen vor fi dislocate două astfel de aeronave. „Cuplarea capacităților dronei MQ-4C Triton cu aeronavele Boeing P-8 PoseidonP-3 Orion MMA și EP-3 (de misiuni speciale) va permite o mai bună cunoaștere a zonei maritime și vine în sprijinul obiectivelor de securitate regională și națională", a mai declarat el.

Escadrila de aeronave fără pilot (VUP -19) - prima escadrilă de patrulare fără pilot a US Navy - va opera pentru a menține capacitățile de avertizare timpurie și pentru a dezvolta în continuare un sistem HALE (High-Altitude Long-Endurance) în zona maritimă, a anunțat US Navy.

Anunțul privind alocarea dronei MQ-4C Triton la Baza Andersen vine la 18 luni după ce US Navy a anunțat introducerea în serviciu a UAV-ului Triton, în iunie 2018. MQ-4C Triton a fost dezvoltat din varianta navală Block 30 RQ-4N care este o variantă a dronei RQ-4 Global Hawk HALE. US Navy spune că acest echipament va oferi supraveghere și recunoaștere în zona maritimă în sprijinul unei largi game de operațiuni militare.

Vezi și: US Army are la dispoziție 5,1 miliarde de dolari pentru Global Tactical Advanced Communication Systems II 

Ştiri Recomandate

Inginerii militari sprijină medicii în efortul de a combate COVID-19
Trustul de presă al MApN: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât COVID-19
Ucraina a doborât o dronă rusească în regiunea Donețk
Peste 100 de mercenarii ruși din Grupul Wagner ar fi fost uciși în Libia
Președintele Iohannis va decreta prelungirea stării de urgență în România
Militarii români, competiție de tragere cu arma de asalt M4, alături de soldații US Army
Un avion cargo ce transporta muniție trupelor lui Haftar, doborât în Libia
Iordania a fost acuzată la ONU că a vândut drone forțelor mareșalui Khalifa Haftar