Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Velier ucrainean cu cinci persoane la bord, remorcat până în Portul Constanţa
17 aug, 22:31
Marinarii unui yacht ucrainean cu vele, aflat în imposibilitatea de a guverna nava, a primit ajutor din partea şalupei Artemis, a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Marea (ARSVOM).

Ambarcaţiunea, aflată în derivă pe mare, a fost remorcată şi adusă în Portul Constanţa în siguranţă, conform salvatorilor.

Potrivit sursei citate sâmbătă după-amiază, la ora 15.45, şalupa de salvare Artemis, a ARSVOM, a ieşit pe mare pentru a acorda asistenţă unui velier ucrainean aflat în imposibilitatea de guverna ambarcaţiunea de agrement, ce avea la bord două cupluri şi un băiat de 8-9 ani, toţi de naţionalitate ucraineană.

Referitor la operaţiunea de salvare, dispecerul de serviciu al ARSVOM, Robert Robescu, a declarat că velierul ucrainean aflat în dificultate a fost interceptat şi remorcat de către echipajul de pe Artemis în zona pasei de intrare în Portul Constanţa, din larg, de la o distanţă de aproximativ 1,5 mile maritime.

'Operatorii din cadrul Centrului de Coordonarea Salvării pe Marea (MRCC) au primit informaţia că nava cu vele se află în dificultate de guvernare, travers de Portul Constanţa, şi astfel au alarmat echipajul ARSVOM care a ajuns în timp util pentru a remorca ambarcaţiunea şi a o pune în siguranţă, în port, împreună cu echipajul de la bord', a declarat pentru Agerpres Robert Robescu.

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia