Ambasada SUA la Bucuresti: Avioane americane de vânătoare F-15 Strike Eagle, antrenamente împreună cu forțele aeriene române, bulgare și elene
Statele Unite își reafirmă angajamentul pentru apărarea colectivă și interoperabilitate în rândul aliaților NATO, în regiunea Mării Negre, prin operațiunea Castle Forge, se pregizează într-un scurt comunicat de presă, publicat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA în România
Avioane F-15E Strike Eagle ale US Air Force au fost dislocate la Baza 86 Aeriană Borcea pentru a participa la operațiunea Castle Forge.
În faza întâi a operațiunii, avioane americane de vânătoare F-15 Strike Eagle de la baza forțelor aeriene „Seymour Johnson” din Carolina de Nord au efectuat antrenamente împreună cu forțele aeriene elene, bulgare și române.
În România, avioanele F-15E Strike Eagle au fost dislocate la Baza 86 Aeriană Borcea. Operațiunea Castle Forge va continua în următoarele săptămâni.
Forțele Aeriene Române participă la exercițiul militar CASTLE FORGE
Forțele Aeriene Române participă, în această perioadă, cu forțe și mijloace la exercițiul CASTLE FORGE, în cadrul căruia efectuează în comun cu partenerii americani și canadieni o serie de misiuni în zona Mării Negre.
În vederea participării la exercițiu, aeronave F-15E Strike Eagle aparținând United States Air Force au aterizat astăzi la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, după ce au fost dislocate în prealabil pe locația Larissa, Grecia.
Interacțiunea dintre piloții americani și români va crește interoperabilitatea aliaților și va spori securitatea regională.
Exerciţiul CASTLE FORGE are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri, precizează ROAF într-un comunicat de presă.
În cadrul misiunilor de zbor în comun, Forțele Aeriene Române participă cu aeronave F-16 MLU și o aeronavă C-130 Hercules, iar Componenta Operațională Aeriană coordonează, planifică forțele și mijloacele participante și asigură controlul aerian asupra aeronavelor.
Prezenţa partenerilor NATO pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, iar activităţile desfăşurate în comun contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News