Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Americanii de la Oshkosh, încrezători în programul 4x4 al României: JLTV - cea mai bună opțiune pentru Armata română
06 aug, 16:31
DefenseRomania a discutat cu Oshkosh Defense despre programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 demarat de MApN, program ce are ca obiectiv înzestrarea Armatei noastre cu noi vehicule. 
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense
EXCLUSIV

Gigantul american și-a arătat convingerea că oferta sa, vehicule JLTV, reprezintă cea mai bună opțiune pentru nevoile Armatei României. 

John Lazar, vicepreședinte și General Manager of International Programs în cadrul Oshkosh Defense, a discutat în exclusivitate cu DefenseRomania despre oferta companiei pe care o reprezintă.  

Amintim că Oshkosh a trimis încă de anul trecut o ofertă oficială pe adresa MApN pentru vehicule JLTV în programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României. Această informație ne-a fost confirmată tot de către cei de la Oshkosh în primăvara acestui an.

 

G Ad:

Oshkosh: JLTV, cea mai bună opțiune pentru Armata României

 

Acum John Lazar, reprezentantul Oshkosh, ne-a precizat că gigantul american e interesat de dezvoltarea relațiilor cu industria de apărare din România, analizând posibilitatea de a implica industria din țara noastră în acest program. Bineînțeles, despre viitoare cooperare industrială poate fi vorba în cazul în care MApN alege JLTV. 

„În calitate de lider la nivel mondial în producția de vehicule militare, Oshkosh Defense se angajează să susțină țările aliate ale Statelor Unite ale Americii”, ne-a precizat vicepreședintele Oshkosh Defense.

Ne-a interesat să știm și care e, în opinia celor de la Oshkosh, principalul avantaj al JLTV în această competiție.

„Ceea ce ne diferențiază de concurență este faptul că programul JLTV a fost destinat încă de la început pentru a fi un program internațional. Utilizarea comună a sistemelor reprezintă un beneficiu pentru aliații noștri în ceea ce privește accesibilitatea și interoperabilitatea”, a precizat John Lazar, care a subliniat „caracteristicile unice”  ale JLTV.

„Oshkosh Defense JLTV este cea mai bună opțiune pentru nevoile și misiunile Armatei României în programul 4x4”, a conchis reprezentantul companiei americane.

Oshkosh mai subliniază că până în prezent există comenzi pentru JLTV sau angajamente ce urmează să fie semnate cu mai multe țări NATO sau parteneri ai Alianței, precum Marea Britanie, Belgia, Muntenegru, Slovenia, Lituania, Macedonia de Nord, Brazilia și România.

 

Oshkosh mai are un avantaj. Forțele pentru Operații Speciale vor fi dotate cu JLTV

 

2. -imagine fara descriere- (oshkosh_joint_light_tactical_vehicle_jltv_08785100.jpg)

Sursă foto: Oshkosh Defense

Și, într-adevăr, pe lângă faptul că JLTV e un program internațional, în opinia noastră Oshkosh mai are un avantaj. România a efectuat deja o comandă de vehicule JLTV în programul de înzestrare al Forțelor pentru Operații Speciale (FOS). Acesta este un alt program față de cel amintit mai sus, de blindate și neblindate 4x4 pentru Armată.

În ceea ce privește contractul deja semnat pentru înzestrarea FOS cu JLTV, știm că în România vor ajunge aproximativ 130 de blindate Oshkosh JLTV, valoarea contractului fiind de aproximativ 227 milioane lei. Vehiculele vor înlocui vechile Humvee, programul fiind destinat forțelor speciale.

MApN nu a oferit prea multe date despre program, ca de exemplu când vor ajunge primele JLTV-uri pentru FOS în țară. Ceea ce știm însă e că vorbim de un contract semnat prin procedură G2G.

CITEȘTE ȘI: Blindate și neblindate 4x4 pentru Armată. Câteva oferte din care România va alege

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro