Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Amplă operațiune la Bagdad împotriva teroriștilor ISIS
13 iul, 09:43
Cinci teroriști sinucigași Daesh/ISIS și doi militari au fost uciși în timpul atacului forțelor irakiene asupra unei ascunzători a grupului terorist lângă capitala Bagdad, potrivit armatei irakiene.

Teroriștii care s-a dovedit că făceau parte dintr-o unitate de sinucigași, au fost uciși după ce au fost înconjurați de forțe irakiene în timpul unei operațiuni efectuate într-o localitate din sud-vestul Bagdadului, a anunțat biroul de presă al Comandamentului Operațiunilor din Irak (JOC).

Operațiunea a fost lansată pe baza rapoartelor serviciilor de informații primite de armata irakiană și a fost susținută de drone, se mai precizează în comunicat, fără a oferi detalii despre momentul în care a avut loc exact atacul, a informat Press TV, transmite Tasnim.

Forțele irakiene au reușit să ucidă patru teroriști sinucigași, în timp ce cel de-al cincilea s-a detonat ucigând un ofițer și un soldat, membrii ai forțelor de securitate. Raidul a avut loc după ce teroriștii grupului Takfiri și-au intensificat atacurile asupra forțelor de securitate, inclusiv asupra Unităților de Mobilizare Populară (PMU) și a civililor din fostele provincii controlate de Daesh. Atacurile teroriștilor s-au soldat cu zeci de victime.

Deși în anul 2017 a fost declanșată operațiunea împotriva teroriștilor Daesh/ISIS iar securitatea a crescut considerabil, rămășițe ale grupării teroriste s-au ascuns în zone urbane sau prin deșert și efectuau periodic atacuri de gherilă împotriva forțelor de securitate. În cel mai recent atac atribuit Daesh un analist de securitate irakian și consilier guvernamental a fost împușcat mortal în fața casei sale din capitala Bagdad. Atacul a stârnit furia publică și un val de condamnări din partea oficialilor țării.

Citește și: Premierul irakian promite "să răzbune" moartea lui Hicham al-Hachémi

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro