Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata poloneză a primit prima baterie de sisteme antiaeriene autohtone “PILICA”
21 dec 2020 / 13:36
Consorțiul polonez  PGZ - PILICA, responsabil cu implementarea complexului integrat de artilerie și rachete antiaeriene PILICA, a livrat Forțelor Armate Poloneze prima dintre cele șase baterii de astfel de sisteme de apărare antiaeriană la altitudini mici și foarte mici comandate.

Destinația complexului este de apărare a zonelor sau facilităților importante, în cadrul sistemului național de apărare antiaeriană. În acest scop, Pilica poate fi utilizat atât în mod autonom, cât și ca parte a sistemului integrat de apărare antiaeriană pe mai multe niveluri, în rolul VSHORAD (apărare antiaeriană la altitudini foarte mici).

Potrivit informațiilor publicate de ministerul apărării din Polonia, Pilica va deveni un element de bază în apărarea aeriană a armatei. Sistemul va asigura apărarea bazelor aeriene, completând zonele de angajare a rachetelor antiaeriene cu rază scurtă și medie, la altitudini mici și foarte mici.

Prima baterie echipată cu noile sisteme aparține Brigăzii 3 Rachete Antiaeriene Varșovia dislocată în localitatea Sochaczew (50 km vest Varșovia).

O baterie Pilica cuprinde un post de comandă, o stație radar SLR-97, șase instalații de foc cu tractoare de artilerie, două mașini de transport și două camioane de muniție. Radar SRL-97 are la bază radarul tactic 3D israelian Elta ELM-2106 NG cu funcționare în banda L, produs de grupul IAI și considerat unul dintre cele mai performate în prezent.

Fiecare din cele șase instalații de foc este echipată cu două tunuri calibru 23 mm și două lansatoare de rachete antiaeriene Grom / Piorun care permit operatorului (trăgătorului) să angajeze ținte aeriene la distanțe de până la 5 kilometri. De asemenea, instalațiile sunt echipate cu senzor optronic propriu, cameră de observare termică, cameră TV și un telemetru laser.

În modul standard de funcționare, sistemul Pilica este controlat printr-o rețea mixtă de comunicații prin fibră optică și radio. Controlul radio se face cu utilizarea unei stații de comandă computerizate care prelucrează datele provenite de la radare.

Consorțiul PGZ - PILICA a fost creat în 2016 și include grupului polonez de armament constituit din PGZ S.A. (lider al consorțiului, însărcinat cu coordonarea lucrărilor); ZM „Tarnów” S.A. (integrator al sistemului de foc); PIT-RADWAR S.A. (integrator al sistemului radar); PCO S.A. (furnizor de soluții optoelectronice).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro