Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata SUA cumpără lansatoare automate de grenade Mk 19
25 iul 2019 / 18:39
Comandamentul Contractant al Armatei a anunțat că efectuează cercetări de piață pentru a identifica surse potențiale în industrie, disponibile, pentru a susține și a furniza lansatorul automat de grenade MG 19 calibru 40 mm MOD 3.

Modelul Mk 19 a fost conceput inițial în 1966, iar varianta MOD 3 a fost adoptată de Armata SUA în 1983 și se află în serviciu și în prezent. Sistemul lansator de grenade este portabil și ușor adaptabil vehiculelor ușoare de infanterie și aplicațiilor trepied.

Modelul MK 19 MOD 3 este o armă automată care folosește grenade de 40 milimetri. Se poate trage cu o varietate de grenade de 40 mm. Grenada M430 HEDP de 40 mm poate străpunge armura cu grosimea de până la 5 cm și produce fragmente pentru a ucide personalul în limita a 5 metri și rănire persoanelor aflate la mai puțin de 15 metri de punctul de impact.

(w670)

Armata utilizează în prezent MK19 în mediul tactic pentru apărare, patrulare, securitate spațiilor, operațiuni urbane și operațiuni speciale.

Vezi și: Armata SUA comandă noua generație de grenade de 40 mm

Ştiri Recomandate

Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A