Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army nu renunță la bazele militare din Germania şi Belgia. Motivul: Consolidarea prezenţei militare americane în Europa pentru descurajarea Rusiei
07 aug, 10:00
Ca parte a unei demers continuu privind închiderea planificată a mai multor baze militare americane din Europa, Armata SUA a anunțat vineri că renunţă la intenţia de a închide șapte instalaţii militare din Germania şi Belgia. Motivul: Nevoia tot mai mare de consolidare a prezenţei militare americane ''în teatrul de operaţii european''.  

Decizia, într-o primă fază, de a închide aceste şapte obiective a fost luată în 2010 şi 2015, iar proiectul de întreţinere a acestora nu este, prin urmare, legat de intenţia fostului preşedinte Donald Trump de a reduce prezenţa militară americană în Germania, care îngrijorase foarte mult Berlinul şi nu a fost niciodată pusă în aplicare, relatează AFP.

Potrivit publicaţiei Army Times, administrația Biden a renunţat la punerea în aplicare a planului de retragere a forțelor SUA din Germania, inițiat de președintele Donald Trump. Preşedintele american Joe Biden, care consideră Rusia ca o ameninţare serioasă la adresa securităţii europene, a revenit deja asupra planului predecesorului său Donald Trump.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a anunțat în aprilie că Pentagonul (DoD) va desfășura încă 500 de soldați în Germania, pe lângă cei 35.000 de militari americani care sunt deja desfăşuraţi acolo în mod permanent sau prin rotație.

DoD consideră că prezenţa US Army în Germania este o parte foarte importantă a eforturilor Statelor Unite de a descuraja agresiunea Rusiei în Europa de Est.

G Ad:

Efectivele armatei americane în Germania au crescut chiar uşor în ultimele luni. La sfârşitul lunii martie, erau peste 35.000 de soldaţi şi familiile lor, repartizaţi la 21 de baze militare în toată ţara, precizează Agerpres.

Cele şase baze în cauză sunt cazărmi secundare, depozite şi spaţii de birouri, a precizat vineri, într-un comunicat, comandamentul armatei terestre americane din Europa. 

În iunie, aproximativ 28.000 de soldați din Statele Unite și 25 de țări aliate au participat la exercițiile militare Defender 21 pentru pregătirea și creşterea gradului de interoperabilitate dintre SUA, NATO și forțele partenere.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro