Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata SUA testează noul model de tanc Abrams M1A2C
25 iul, 17:05
Armata SUA a dezvăluit noi detalii despre cea mai nouă versiune a tancului de luptă numită M1A2C Abrams.

Într-un interviu pentru FOX 10, inginerul de testare Robert Wilson, de la Yuma Proving Ground, a declarat că modernizarea tancului Abrams include o nouă mitralieră, un control îmbunătățit al focului - echipajul fiind în măsură să stabilească distanța dorită de explozie a proiectilului față de inamic - , o vedere mai bună în infraroșu și o nouă unitate de energie care permite tancului să alimenteze comunicațiile și senzorii fără a-și porni motorul cu turbină de 1.500 CP.

Lista îmbunătățirilor nu se oprește aici: electronica de control îmbunătățită a focului înseamnă că tunul M1A2C poate trage mai repede și mai precis; motorul, sistemul de transmisie și pistele au fost actualizate pentru o performanță mai ridicată și pentru a suporta creșterea greutății platformei.

"Puterea totală pe care o poate suporta noul sitem este de peste 70 de tone, fără probleme", a spus Wilson. 

La începutul acestui an a fost raportat că versiunea rectifică multe din problemele legate de spațiu, greutate și putere identificate în timpul operației Irak Freedom și va fi varianta fundamentală pentru toate viitoarele upgrade-uri implementate. Pe lângă îmbunătățirea supraviețuirii, Abrams M1A2C poate găzdui orice tehnologie nouă pe care armata o consideră relevantă din punct de vedere operațional. Îmbunătățirile se concentrează pe creșterea marjei de putere electrică, sistemele de întreținere a vehiculelor, protecția integrată contra dispozitivelor explozive improvizate, o nouă unitate de alimentare auxiliară, o instruire încorporată și o legătură de date privind muniția.

Este cel mai fiabil model Abrams produs vreodată și va reduce povara logistică a Armatei oferind interconectivitate la nivel de unitate pentru sistemele de întreținere și alimentare.

Unele surse au raportat că noua versiune nouă a lui Abrams va fi echipată cu un sistem de protecție activă de ultimă oră pentru tancuri, eliminând amenințările inamice, cum ar fi lansatoarele de rachete și rachete ghidate anti-tanc.

Vezi și: Pentagonul solicită 2,2 miliarde de dolari pentru modificarea tancului M1 Abrams

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari