Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata sud-coreeană va trimite în strâmtoarea Ormuz o unitate antipiraterie
21 ian, 12:45
Armata sud-coreeană a anunţat marţi că intenţionează să extindă aria de operare a unei unităţi antipiraterie care acţionează în prezent în largul Africii până în zona strâmtorii Ormuz, după ce SUA au făcut presiuni pentru participarea la protejarea petrolierelor în tranzit, relatează Reuters.

Atacurile asupra unor petroliere în strâmtoarea Ormuz, în largul coastei Iranului, de anul trecut, i-au determinat pe oficialii americani să le solicite aliaţilor să se alăture unei misiuni de securitate maritimă pe care o plănuiesc.

Coreea de Sud îşi va desfăşura forţele în regiune, inclusiv în Golful Persic, dar nu se va alătura oficial coaliţiei internaţionale de forţe, a precizat Ministerul Apărării.

,,Guvernul sud-coreean a decis să extindă temporar desfăşurarea unităţii militare Cheonghae luând în considerare situaţia actuală din Orientul Mijlociu pentru a asigura siguranţa cetăţenilor noştri şi navigaţia liberă a vaselor noastre", a declarat presei un oficial al ministerului, potrivit Agerpres.

Unitatea Cheonghae a fost staţionată în Golful Aden din 2009, în cadrul eforturilor de a combate pirateria, în parteneriat cu statele africane, SUA şi Uniunea Europeană.

Din unitate fac parte un distrugător de 4.500 de tone, un elicopter Lynx antisubmarin şi trei nave rapide, potrivit datelor publice ale Ministerului Apărării din 2018.

Printre operaţiunile unităţii este şi salvarea în 2011 unei nave sud-coreene şi a echipajului său, prilej cu care opt suspecţi de piraterie au fost împuşcaţi şi cinci capturaţi.

De asemenea, trupele sud-coreene i-au evacuat pe cetăţenii sud-coreeni din Libia şi Yemen, iar din noiembrie 2018 au escortat în jur de 18.750 de nave sud-coreene şi internaţionale.

Coreea de Sud, al cincilea importator de ţiţei din lume şi unul dintre clienţii majori ai Iranului, a încetat să mai importe ţiţei din Iran în mai, când exceptarea de la sancţiunile americane a expirat.

Ştiri Recomandate

Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN
Avioane neidentificate ar fi lansat rachete către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim
Discuție de grad zero între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan privind Siria
Oficial american: Turcia a cerut sprijin cu rachete Patriot. Nu a fost luată încă o decizie
Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34
Sikorsky fabrică șase elicoptere pentru Administrația Prezidențială a SUA
Sute de tancuri și blindate militare ale US Army au ajuns în Germania pentru Defender 20
Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider