Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria | Afacerea F-16, aproape de eșec. Americanii acuză acțiuni de sabotaj în interesul Rusiei
23 mai, 11:06
Consiliul Atlantic, un forum de dezbatere (think tank) cu sediul la Washington DC, și-a exprimat ”profunda îngrijorare” în ceea ce privește un posibil eșec al Bulgariei în achiziția de F-16.
F-16V Block 70

Consiliul Atlantic susține într-o declarație că factorii care se opun achiziției de F-16 în Bulgaria urmăresc interesele Federației Ruse. Aceștia, susține Consiliul, nu vor înceta să caute modalități pentru a sabota achiziția și își vor concentra toate eforturile în acest sens.

 

Amânarea negocierilor ar putea duce spre eșecul achiziției de F-16, în interesul Rusiei

 

Potrivit Consiliului, există numeroase modalități prin care procedura privind achiziția de F-16 de către Bulgaria s-ar putea încheia cu un eșec, informează Bulgarian Military. O astfel de modalitate este reprezentată de amânarea negocierilor.

Consiliul Atlantic și-a arătat ”profunda îngrijorare” asupra afacerii mai ales după ce ministrul Apărării din Bulgaria, Krasimir Karakachanov a afirmat că negocierile s-au blocat, Bulgaria nefiind mulțumită de prețul ridicat și a indicat că în caz de eșec contractul va fi reziliat iar Sofia se va adresa următorului competitor aflat pe locul secund în licitație, referire directă la avioanele Gripen produse de suedezii de la Saab.

„Este vorba în mod evident despre Suedia, dar capabilitățile avioanelor de luptă Gripen sunt inferioare avioanelor F-16 și vor genera ulterior mai multe costuri suplimentare”, a explicat Consiliul.

Americanii au mai transmis că cea mai mare provocare în achiziția avioanelor F-16 de către Bulgaria este amânarea negocierilor. 

Ştiri Recomandate

Tensiuni în Marea Chinei de Sud
Erdogan, vizită la Mosova, pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia în Siria
MApN a prelungit termenul pentru recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari
Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice
EXCLUSIV
23 august 1944. România și 'trădarea' celui care deja a trădat
John Bolton merge în R. Moldova. Maia Sandu: SUA ne transmit un semnal de sprijin
Discuții Franța - Iran pe tema acordului nuclear, în prag de summit G7
Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere