Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, 101 ani de existenţă
02 iul, 19:18
La data de 2 iulie 2020, Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, purtătorul valorilor şi tradiţiilor militare ale Taberei Regionale Cincu Mare şi Poligonului Central de Artilerie, înfiinţate prin ordinele ministrului de Război nr. 1378/ 02.07.1919, aniversează 101 de ani de existenţă.

În decursul unui secol de istorie, unitatea a funcţionat neîntrerupt prin tumultul transformărilor, reorganizării şi resubordonărilor, sprijinind în permanenţă unităţile aflate la trageri de luptă sau exerciţii de repetare pentru misiune în teatrele de operaţii.

Utilizând infrastructura în continuă dezvoltare, echipamentele de simulare de ultimă generaţie, precum şi personalul specializat, în centru s-au desfăşurat şi diferite tipuri de exerciţii de instruire în mediu operaţional întrunit, naţional şi în cadru aliat.

La zi aniversară, Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” se poate mândri că este una dintre cele mai prestigioase instituţii de instruire militară, care şi-a înţeles pe deplin misiunea şi contribuie substanţial la creşterea calităţii structurilor din Forţele Terestre.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro