Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China nu a permis fregatei germane Bayern să efectueze o escală în portul Shanghai
15 sep, 18:51
China a refuzat o cerere de escală la Shanghai a fregatei germane Bayern aflate acum în misiune în zona indo-pacifică pentru a aduce un sprijin aliaţilor în regiune, mai ales americani, a indicat miercuri Ministerul federal de Externe de la Berlin, transmite Agerpres, care citează AFP.
Fregata germană Bayern, sursă foto: Bundeswehr

Decizia luată de Beijing după mai multe săptămâni de reflecţie dă o lovitură speranţelor Berlinului că o astfel de escală în China ar putea contribui la dezamorsarea anumitor tensiuni regionale legate de comerţul pe mare.

'După o perioadă de reflecţie, China a decis că nu doreşte o vizită portuară a fregatei germane Bayern, iar noi am luat notă', a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Adebahr, într-o conferinţă de presă.

'Bayern', fregată cu o lungime de 139 metri şi peste 200 de militari la bord, a părăsit portul german Wilhelmshaven pe 2 august pentru o primă misiune, de şase luni, în zona indo-pacifică după aproape 20 de ani.

Pe traseu mai sunt prevăzute escale în Singapore, Japonia, Coreea de Sud şi Australia.

 

Fregata germană Bayern va traversa Marea Chinei de Sud, zonă revendicată aproape în totalitate de ChinaFregata mai trebuie să traverseze Marea Chinei de Sud, o rută-cheie pentru comerţul maritim mondial şi o zonă bogată în resurse minerale, pe care Beijingul o revendică aproape în totalitate.

Mai multe state din zonă, ca Filipine, Malaezia, Brunei sau Vietnam, susţinute de Washington, contestă fundamentul acestor revendicări.

Misiunea germană este 'un pas mare şi un pas pozitiv', având ca scop să contribuie la stabilitatea regiunii şi la respectarea dreptului internaţional, a explicat ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, înainte de plecarea navei în august.

'Securitatea în regiunea indo-pacifică este şi securitatea noastră', a mai afirmat ea.

Puţin mai devreme, şeful Pentagonului, Lloyd Austin, declarase în Singapore că revendicările în creştere ale Beijingului în Marea Chinei de Sud sunt 'fără fundament în dreptul internaţional'.

Germania se arată în general reticentă faţă de angajamente militare în afara ţării şi a pledat adesea pentru relaţii mai puţin conflictuale cu China, cu care întreţine însemnate legături economice şi industriale.

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro