Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
China pune accent pe dezvoltarea vehiculelor marine fără pilot
02 dec 2019 / 15:21
Cercetătorii și inginerii din industria apărare din China au dezvăluit mai multe programe active de dezvoltare a vehiculelor subacvatice autonome, care demonstrează intenția țării de a construi și de a dezvolta sisteme din ce în ce mai sofisticate și capabile pentru aplicații militare și civile, transmite Jane.

În noiembrie, Academia Chineză de Științe (CAS) a anunțat că a efectuat un test de 37 de zile în Marea Chinei de Sud, cu un UAV dezvoltat intern (Hai Wing 2000). Acest vehicul submarin a parcurs distanța totală de 1.086 mile marine. Deși institutul nu a dezvăluit traseul misiunii AUV, distanța, care reprezintă un record național pentru astfel de vehicule, este echivalentul unei călătorii dus-întors de la Baza Yulin a Armatei Populare către Insulele Spratly.

Hai Wing 2000, în formă de torpilă, este dezvoltat de către Departamentul de Tehnologie a Vehiculelor Subacvatice Autonome al Academiei Chineze de Științe. Hai Wing 2000 are 3 m lungime și o greutate de 200 kg. Potrivit institutului, prototipul UAV poate atinge viteze de până la 2 kt și are o adâncime maximă de funcționare de 2.55 m.

UAV este echipat cu o gamă largă de senzori care sunt proiectați să efectueze scanarea mediului, inclusiv fluxurile de curenți marini, temperatura apei, salinitatea și urmele de substanțe chimice. Cercetătorii spun că pe vehicul a fost încorporată tehnologia inteligenței artificiale (AI) care permite acestuia să-și optimizeze rezistența prin intermediul tehnicilor inteligente de navigație și de gestionare a consumului.

Cea mai recentă probă pe mare vine după testări ample în lacul Qiandao din provincia estică a Chinei, Zhejiang, care au durat 28 de zile și a cuprins 157 de teste de scufundare. Acestea au validat designul hidrodinamic al UAV, algoritmi de navigație și sisteme de alimentare și propulsie, deschizând calea pentru testări ulterioare.

Vezi și: China cere SUA să înceteze să-şi mai încordeze muşchii în Marea Chinei de Sud

Ştiri Recomandate

Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington
Traian Băsescu critică politica lui Trump și spune că acesta a izolat SUA de aliați
Amplu exercițiu al Flotei ruse a Mării Negre
Nave rusești din cadrul Flotei Mării Negre se antrenează în Oceanul Indian