Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crimeea. Rusia a efectuat exerciţii militare cu sistemele de rachete sol-aer S-400
10 apr 2019 / 16:39
Sistemele de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete, simulat în cursul unor manevre desfăşurate de Armata a 4-a a Forțelor Aeriene Ruse și Apărare Antiaeriană din Districtul Militar Sud, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului de presă al Districtului Militar de Sud, Vadim Astafiev, informeaz ă agenţia de presă TASS .

După cum a anunţat Serviciul de presă al Districtului Militar Sud într-un comunicat, s-a remarcat faptul că sistemele S-400 au efectuat o deplasare în zona pozițiilor de lansare și au îndeplinit o serie de sarcini pentru a aduce sistemul într-o poziție de luptă.

După aceea, au efectuat misiuni de căutare și de capturare a unei ținte de control, în rolul căreia au fost bombardierele SU-24, a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului de presă al Districtului Militar Sud.

,,În cursul următoarelor etape ale exercițiului, au fost efectuate lansări electronice de rachete, care au avut obiective aeriene convenționale", a mai declarat Vadim Astafiev. El a adăugat că, pentru a respinge un atac masiv de rachete asupra pozițiilor S-400, s-au folosit unități ale sistemelor antiaeriene cu rachete Panţiri-S.

În timpul acestor exerciţii, sistemele S-400 au beneficiat de protecţia unor baterii de tunuri antiaeriene Panţir-S, care le-au asigurat apărarea de eventuale atacuri aeriene sau cu rachete. De asemenea, complexele S-400 și Panţir-S au finalizat schimbarea operațională a pozițiilor de lansare și de tragere.

Anterior, Ministerul Apărării rus a indicat că astfel de sisteme antiaeriene au fost amplasate în peninsula Crimeea (Marea Neagră), anexată de Rusia în martie 2014, şi în regiunea Moscovei.

După instalarea celui de-al patrulea sistem antiaerian modern S-400 Triumf la Djankoi (în nordul Crimeii), Moscova a anunţat că peninsula este 'apărată complet în eventualitatea unui atac aerian'.

Celelalte sisteme de S-400 Triumf - cu o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km - sunt amplasate în împrejurimile localităţii Evpatoria, Feodosia şi Sevastopol din peninsulă.


Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon