Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Criza generalizată din Liban a determinat membrii mișcării șiite pro-iraniene Hezbollah să "migreze" în Siria
25 iun, 10:10
Pe fondul crizei economice, sociale și de securitate din Liban, miliția șiită pro-iraniană Hezbollah și-a trimis sute de membri cu familiile lor în mai multe zone din Siria, în special în zona de la sud de Damasc, unde au ocupat casele locuitorilor strămutați și lucrează ca "polițiști de frontieră" în mai multe zone pentru a proteja site-urile care adăpostesc "experți" ai Gărzii Revoluționare iraniene.

O sursă din suburbiile sudice ale Beirutului, într-un interviu acordat site-ului 24 din Emiratele Arabe Unite, a confirmat că membrii Hezbollah s-au mutat în zonele "Triunghiului morții" adiacente Damascului din partea sa sudică, după ce locuitorii săi au fost strămutați din cauza războiului. Triunghiul este considerat o zonă strategică legată de granițele libaneze de la Bekaa centrală la vest și se întinde de-a lungul granițelor administrative ale guvernoratelor siriene Damasc, Daraa și Quneitra.

Zona are o importanță strategică pentru milițiile iraniene, datorită apropierii sale de granița siriano-israeliană și Platoul Golan, dar și a prezenței înălțimilor muntoase care pot fi utilizate ca site-uri de monitorizare a informațiilor și platformelor de lansare a rachetelor.

Membrii Hezbollahului au confiscat zeci de case în localitățile triunghiului, în special în Kafr Naseej, Deir al-Adas și Deir Maker, instalându-și familiile în ele. Potrivit sursei, considerațiile economice merg mână în mână cu motivele de securitate, militare și demografice.

Familiile membrilor Hezbollah care trăiesc în Siria își pot asigura o mare parte din salarii, datorită prețurilor ieftine la alimente și bunurile de larg consum. Prezența permanentă a electricității gratuite le permite acestora să cultive o mare parte a zonei și să angajeze muncitori cu salarii mici pentru a îngriji culturile agricole.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro