Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cuba neagă acuzaţiile SUA privind o prezenţă a trupelor sale în Venezuela
26 apr 2019 / 12:09
Guvernul cubanez a negat joi acuzaţiile SUA şi ale opoziţiei de la Caracas potrivit cărora trupele sale staţionează pe teritoriul Venezuelei şi consiliază armata acestei ţări, transmite dpa.

,,Cuba nu are trupe şi nici soldaţi în ...Venezuela, a declarat ministrul de externe Bruno Rodriguez într-o conferinţă de presă organizată la Havana.

,,Este o calomnie vulgară pe care o neg din nou", a afirmat oficialul cubanez, invitând SUA să furnizeze dovezi în sprijinul acuzaţiilor sale.

Washingtonul pune parţial pe seama Cubei criza politică şi economică din Venezuela, susţinând că sprijinul acordat de Havana contribuie la menţinerea la putere a preşedintelui Nicolas Maduro.

Sprijinul armatei venezuelene a permis, de asemenea, lui Maduro sa rămână în fruntea ţării, notează dpa.

Zeci de ţari s-au alăturat liderului opoziţiei, Juan Guaido, care face presiuni pentru ca preşedintele Maduro să demisioneze.

Potrivit reprezentantului pentru migranţii din Venezuela al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) Eduardo Stein, aproximativ 5.000 de persoane părăsesc zilnic Venezuela pentru a scăpa de criza gravă pe care o traversează această ţară.

Dacă acest ritm se menţine, peste 5 milioane de venezueleni vor emigrat până la sfârşitul anului, a declarat Stein la Bogota, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul columbian de externe Carlos Holmes Trujillo.

Numai Columbia a primit peste un milion de venezueleni care şi-au părăsit ţara din cauza hiperinflaţiei, a lipsei de alimente şi medicamente, precum şi a tulburărilor politice.

Stein şi Holmes Trujillo au adresat un apel comunităţii internaţionale pentru ca aceasta să crească sprijinul financiar acordat statelor care primesc migranţi din Venezuela.

Ştiri Recomandate

Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional
SUA îndeamnă Irakul să își păstreze suveranitatea în fața Iranului, după atacul asupra ambasadei americane
Ministrul saudit de externe: Israelienii nu pot călători în Arabia Saudită
Doi arabi israelieni inculpaţi pentru spionaj în favoarea Hamas