Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Doborârea avionului Il-76 în Luhansk. Ucraina admite că s-a răzbunat şi l-a ucis pe Oleg Anashchenko, fost comandant al forțelor separatiste
15 iun, 21:49
Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Interne, Artem Shevchenko, a vorbit cu ocazia comemorării celor 49 de soldaţi care şi-au pierdut viaţa în urma prăbușirii aeronavei militare ucrainene Il-76, doborât cu o rachetă anti-aeriana lansată de forțele separatiste proruse, la 14 iunie 2014. Artem Shevchenko a precizat că Ucraina a efectuat, în 2017, o operațiune specială pentru a se răzbuna pe cei care au fost implicaţi în doborârea aeronavei.
Un separatist pro-rus stă de pază la locul prăbușirii avionului de transport al armatei ucrainene Il-76, Luhansk 14 iunie 2014

La data 14 iunie 2014, o aeronavă Il-76MD al Forțelor Aeriene Ucrainene a fost doborâtă de forțele așa zisei Republici Populare Luhansk, în timpul operațiunii anti-teroriste efectuată de armata ucraineană împotriva autoproclamatelor Republici Populare Luhansk și Donețk, din estul țării.

Aeronava se apropia de pista de aterizare de pe Aeroportul Internațional Luhansk, și transporta trupe și echipament dintr-o locație neprecizată. Toate cele 49 de persoane, militari ucraineni, care se aflau la bordul aeronavei au murit. 

,,Astăzi, mulți oameni au comemorat victimele tragediei aviatice în care a fost implicat un avion Il-76, doborât în apropierea aeroportului Luhansk. 49 dintre soldații: 9 membri ai echipajului și 40 de parașutiști ai Brigăzii 25 au fost ucisi’’, a precizat Artem Shevchenko, potrivit Uawire.org.

,,Statul s-a răzbunat pentru moartea lor. Nu imediat, într-adevăr, dar pedeapsa a venit inevitabil. La 4 februarie 2017, la Luhansk, ca urmare a unei operațiuni a serviciilor speciale ucrainene cu ajutorul forțelor speciale ale armatei, Oleg Anashchenko, comandant al forțelor rebele proruse şi ministru al Apărării în autoproclamata republică Lugansk (LNR), a fost ucis în urma unei explozii ”, a scris Shevchenko pe Facebook.

Potrivit lui Sevchenko, în iunie 2014, apărarea aeriană a forțelor separatiste proruse din Luhansk se afla sub comanda lui Oleg Anashchenko, fiind astfel direct responsabil pentru doborârea aeronavei militare ucrainene Il-76.

Anterior, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a spus că există „dovezi irefutabile” ale implicării Rusiei în prăbușirea Il-76. Decizia de a doborî avionul „a fost luată la Kremlin” și a fost luată de o unitate contractantă a Statului Major General al Armatei Ruse, cunoscută sub numele de compania militară privată a Wagner Group.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro