Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drona personală Black Hornet folosită în Afganistan de parașutiștii americani
12 aug, 08:27
Parașutistii armatei americane folosesc un sistem aerian personal de recunoastere numit Black Hornet (Viespea Neagră). Fotografiile difuzate sâmbătă de echipa de combatere a Brigăzii 3 din cadrul Diviziei 82-a aeriană arată o patrulă aflată în apropiere în Kandahar, Afganistan în momentul lansării dronei personale.

Parașutiștii au condus patrularea pentru a evalua securitatea în regiune și pentru a discuta cu civilii locali despre preocupările lor. În timpul operațiunilor a fost lansat un sistem aerian personal Black Hornet, în sprijinul unei patrule dislocată în regiune.

„Viespea Neagră a oferit supraveghere aeriană pentru patrulă, întrucât aceasta a măsurat securitatea în regiune în timp ce soldații au vorbit cu civilii afganii locali despre îngrijorarea lor”, se arată într-un comunicat.

Parașutiștii Brigăzii a 3-a este prima brigadă a armatei care folosește UAS-urile personale, în mod regulat, pentru a oferi o mai bună cunoaștere a mediului înconjurător și reducând în același timp riscul tactic.

(w670)

Black Hornet este o dronă elicopter, de buzunar, concepută pentru a permite soldaților să avanseze cu încredere mai mare, să manevreze cu viteză și să câștige terenul înalt. Tehnologia de ultimă oră UAS oferă recunoaștere rapidă din aer. Informațiile precise, livrate rapid, pot îmbunătăți considerabil operațiunile trupei și succesul misiunii.

Viespea Neagră poate accesa ascunzători periculoase în clădiri întunecate, peșteri și chiar țevi atât ziua cât și noaptea asigurând detectarea și identificarea amenințărilor, oferind în același timp securitate pentru soldați care o pot monitoriza de la o distanță sigură.

Potrivit unor surse oficiale drona elicopter asigură un timp de zbor de 25 de minute la distanță de 2 km (1,24 mile) și viteză de 21,49 km / h (13,35 mph). Black Hornet  poate depista rapid și în siguranță ținte dincolo de linia vizuală a soldaților cât și evaluarea eficienței tragerilor în timp real.

Vezi și: Washingtonul ar putea transfera trupele americane din Germania în Polonia

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video