Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A început exercițiul militar multinațional "ARGEDAVA 21" (FOTO)
26 mai, 14:18
Brigada 1 Mecanizată "Argedava" participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional "ARGEDAVA 21", conectat la exercițiul multinațional "DACIA 21", în trei locații diferite: Smârdan, Frecăței și Vărsătura.
Brigada 1 Mecanizată "Argedava" participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional "ARGEDAVA 21". Sursa Foto: MApN.

DACIA 21 LIVEX este unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României din ultimele trei decenii care integrează secvențe de pregătire a unor forțe românești, aliate și partenere, în context NATO și al parteneriatului româno-american, deopotrivă.

Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni", întărit cu o companie din Batalionul 300 Infanterie "Sfântul Andrei" și un pluton de infanterie din Republica Moldova, a executat un exercițiu de antrenament în teren, cu tema "Compania de infanterie în ofensiva din mișcare".

Simultan, militarii Batalionului 114 Tancuri "Petru Cercel" au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice (STX), de nivel pluton, cu tema "Plutonul de tancuri în ofensivă participă la cucerirea unui cap de pod de nivel brigadă", iar cei din Batalionul 113 Artilerie "Bărăganul" un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice cu tema "Alegerea, recunoașterea și ocuparea poziției de tragere".

Concomitent, militarii din comandamentul brigăzii se pregătesc pentru participarea la un exercițiu de tip Command Post Exercise (CPX).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro