Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Forțele armate din Mali au primit vehicule MRAP
20 ian, 17:24
Forțele armate din Mali (FAMa) au primit pe 16 ianuarie un lot de șapte vehicule MRAP Streit Typhoon rezistente la ambuscadă, transmite Jane. 

Vehiculele care au fost livrate cu un avion de transport An-124-100, fac parte dintr-un loc de 100 care au fost comandate din Emiratele Arabe Unite. Un lot de 30 de vehicule vor fi donate de Abu Dhabi.

Aceasta este cea mai mare comandă pe care Mali a plasat-o pentru vehiculele blindate. FAMa este deja un utilizator al vehiculelor Streit care a primit variantele Python și Gladiator în 2018.

Streit Typhoon este un vehicul 4×4 cu blindaj STANAG Level 2 - standard, deși producătorul susține că acesta poate fi crescut până la nivelul 4, dacă este necesar. Este capabil să transporte până la 10 soldați.

Alte armate din Africa cum ar fi Ghana, Nigeria și Sudanul de Sud au deja acest tip de vehicul MRAP.

A doua zi, ambasadorul Uniunii Europene în Mali a predat 13 vehicule blindate Bastion Arquus 4×4, inclusiv cel puțin unul configurat ca ambulanță la unitatea militară din Kati.

Vehiculele Bastion Arquus au fost achiziționate cu fonduri UE pentru echiparea forței comune G5 Sahel și fac parte dintr-un total de 46 de astfel de vehicule furnizate până în prezent, către alte țări membre, în special Burkina Faso și Mauritania.

Vezi și: Militari ONU, răniți în Mali

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro