Fregata "Regina Maria" pleacă sâmbătă din portul militar Constanţa pentru a se integra în gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group).
Fregata "Regina Maria" pleacă sâmbătă din portul militar Constanţa pentru a se integra în gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group).
Ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, a confirmat pe 22 octombrie că submarinul nuclear de atac Perle, care a luat foc în iunie în timp ce era în întreținere, va fi reparat în următoarele șase luni.
Replica portavionului american USS Nimitz, folosită de Iran în timpul exercițiilor militare din luna iulie, a fost mutată de curenții marini.
Săptămâna trecută, petrolierul Samah, sub pavilion iranian, a intrat în Marea Mediterană prin Canalul Suez. După câteva mile, nava lungă de peste 200 de metri a încetat să-și mai raporteze poziția și destinația. Dovezile sugerează că nava a navigat către Siria, escortată de două nave ale marinei rusești, inclusiv un distrugător.
Forțele Navale Române continuă parteneriatul tradițional cu Marina Regală a Marii Britanii, prin desfășurarea unei serii de activități de instruire în comun, în bazinul pontic, la care vor participa peste 400 de marinari militari britanici și români.
Mai multe nave de război ale Greciei au format un zid în apele disputate ale Mediteranei de Est pentru a împiedica nava de căutare și exploatare Oruc Reis să pătrundă în apropierea insulei Kastellorizo.
Franța va dezvolta și construi un nou portavion care va intra în serviciu în 2038 pentru a înlocui portavionul Charles de Gaulle aflat acum în serviciu, a anunțat ministrul forțelor armate franceze Florence Parly.
Franţa a efectuat marţi, pentru prima dată, un test cu rachetă de croazieră de pe un submarin, conform unui comunicat de presă al ministerului francez al apărării, transmite AFP.
Distrugătorul american USS Zumwalt, primul din clasa cu același nume, a lansat în premieră o rachetă.
Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 18.10.2020, grupări navale de atac ale Flotilei din Marea Caspică au desfășurat exerciții comune cu echipajele stației de radiolocație dincolo de linia orizontului Podsolnukh. În timpul manevrelor, au fost perfecționate tehnicile de descoperire și distrugere a navelor de luptă ale adversarului convențional.
Astăzi, 17 octombrie, începe exercițiul multinațional “Nusret 20”, destinat perfecționării deprinderilor echipajelor navelor participante în lupta contra minelor marine, pe care Turcia îl organizează anual sub egida NATO.
Distrugătorul american USS Winston S. Churchill a venit în ajutorul unei nave sub pavilion iranian, aflată în dificultate, în Marea Oman, potrivit unui comunicat al coaliţiei maritime multinaţionale vineri, informează AFP.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Ronald Regan se află în Marea Chinei de Sud pentru a treia oară în acest an, ca parte a misiunii de asigurare a liberei circulații maritime.
Într-o postare pe Twitter US Marine Corps a anunțat că a primit primele transportoare blindate fabricate de Iveco în colaborare cu BAE Systems.
Postul de televiziune propagandistic Zvezda al Ministerului rus al Apărării a informat, pe 15.10.2020, că, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au fost efectuate lansări de rachete comune cu complexul de rachete de coastă Utes și cu complexul de rachete antiaeriene Shtil de pe fregata Amiral Grigorovici.
O navă de război americană a trecut miercuri prin strâmtoarea Taiwan, a anunţat US Navy, o operaţiune riscând să provoace furia Chinei care revendică suveranitatea asupra acestei regiuni, notează AFP.
Puitorul de mine "Viceamiral Constantin Bălescu" a părăsit miercuri Portul Militar Constanţa, pentru a participa la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie, se arată într-un comunicat de presă al Forţelor Navale Române.
Surse locale turcești au anunțat pe Twitter că, pe 13.10.2020, nava mică purtătoare de rachete, Ingushetia, a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorii Bosfor, îndreptându-se spre Marea Mediterană.
China dorește să devină o forță navală iar submarinele reprezintă una dintre prioritățile Beijingului. Singura problemă este reprezentată de șantierele navale care nu au capacitatea de a fabrica mai mult de un submarin odată.
Marina turcă a informat duminică că nava de explorare Oruc Reis va fi în Mediterana de Est "din 12 până în 20 octombrie" în zona în care s-a aflat în lunile august şi septembrie. AFP, citat de Agerpres, semnalează că decizia Turciei ar putea genera tensiuni suplimentare în relaţia Turciei cu Grecia.
Submarinul nuclear al Flotei de Nord, Oryol, a „identificat și eliminat” un submarin inamic în timpul exercițiilor din Marea Barents, a informat vineri biroul de presă al Flotei.
Agenția de presă rusă TASS a informat, pe 09.10.2020, citând două surse din cadrul Complexului Militar Industrial, că, până la sfârșitul anului, vor mai fi efectuate trei lansări-test ale noii rachete hipersonice Zircon, inclusiv asupra unei ținte ce va imita un portavion al adversarului.
Marina SUA intenționează ca până în anul 2045 să opereze o flotă alcătuită din 500 de nave, dintre care 150 vor fi fără echipaj.
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 08.10.2020, că reprezentanți ai Forțelor Navale din Federația Rusă și Egipt au confirmat planul exercițiului comun Podul prieteniei-2020.
Distrugătorul “Dragon” (D35), aparținând Royal Navy, a ajuns astăzi la Baza Navală – Odessa a Marinei Militare ucrainene.
Ucraina urmează să semneze cu Regatul Unit un memorandum pentru construcţia de nave în valoare de 1,25 miliarde de lire sterline (circa 1,36 miliarde de euro) pentru marina militară ucraineană, a anunţat miercuri preşedintele Volodimir Zelenski, citat de Reuters.
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 07.10.2020, echipajul fregatei Amiral Grigorovici a executat un exercițiu naval de întrebuințare a complexului de rachete Kalibr-NK împotriva unei nave de luptă a adversarului convențional, în acvatoriul Mării Negre.
Flota din Marea Neagră urmărește distrugătorul Dragon al Royal Navy care a intrat în Marea Neagră, a anunțat luni Centrul Național de Control din Ministerul Apărării al Rusiei.
Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că, pe 04.10.2020, distrugătorul Dragon aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii a intrat în acvatoriul Mării Negre.
Distrugătorul cu rachete ghidate USS Stout a atins un record de 208 zile pe mare pe 26 septembrie, ca parte a unei desfășurări în zona de operațiuni a Flotei a 5-a SUA, în apropierea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord.