Săptămâna trecută au intrat în dotarea Armatei României primele sisteme MANPAD (portabile) de tip KP-SAM Chiron. Acestea au fost livrate din Coreea de Sud.
Săptămâna trecută au intrat în dotarea Armatei României primele sisteme MANPAD (portabile) de tip KP-SAM Chiron. Acestea au fost livrate din Coreea de Sud.
Coreea de Sud va transfera expertiza necesară pentru fabricarea tancurilor K2 în Polonia, după cum au declarat joi miniștrii apărării ai celor două țări, un pas cheie către producția pe teritoriul Poloniei a tehnicii militare dezvoltate de “Germania Asiei”, cum este supranumită Coreea de Sud pentru performanțele sale tehnice din ultimele decenii.
Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 19 iunie, la sediul MApN, o întrevedere de lucru cu ministrul apărării din Republica Coreea, Won-sik Shin, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Oficialul român a salutat în discuțiile cu omologul său coreean desemnarea gigantului Hanwha ca marele câștigător în programul obuzierelor autopropulsate de 155 mm.
Vânătorii de munte (VM) și-au confirmat pregătirea de excepție cu ocazia concursurilor aplicativ-militare desfășurate la faza finală din cadrul Forțelor Terestre Române. Întrecerile, unele pe echipe, au avut loc în perioada 11-14 iunie, în garnizoana Bistrița, potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Terestre.
Ambasadorul Republicii Coreea în România, Excelența Sa Rim Kap-soo, în cadrul unui interviu, a manfestat interesul companiilor din Coreea în a investi nu doar în domeniul apărării în țara noastră, cât și în infrastructură.
Pentru prima dată, operatorii Forțelor ucrainene pentru Operații Speciale au folosit drone de atac pentru a lovi o stație de comunicații rusească R-416GM aflată în regiunea Harkov. Biroul de presă al Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) a făcut publice imagini din timpul acestei misiuni de lupa.
În săptămânile următoare, guvernul ceh ar trebui să aprobe acordul privind furnizarea tancurilor Leopard 2A8.
Noul obuzier rusesc autopropulsat 2S43 „Malva”, de 152 mm, a fost observat pentru prima dată pe câmpul de luptă din Ucraina, potrivit informațiilor publicate de agenția de știri Militarnyi și de canalului de telegrame OSINTua.
Moment istoric pentru industria de apărare din România. Noul centru dementenanță HIMARS de la Bacău, primul astfel de centru din Europa, va spori gradul de disponibilitate operațională pentru sistemele HIMARS operate de România și de partenerii săi din NATO.
Coreenii au publicat un material video spectaculos de la testarea tancului K2 Panther de către Armata României în poligonul din Smârdan, Galați.
Aerostar Bacău a realizat cu succes, în colaborare cu Lockheed Martin, centrul de mentenanță pentru HIMARS, lansatoarele de rachete care au ținut capul de afiș al războiului rus împotriva Ucrainei.
În următorul deceniu, Armata României va avea în dotare obuziere autopropulsate de 155 mm atât pe șenile, cât și pe roți.
Uzina de Produse Speciale (USP) Dragomirești a semnat un document cu gigantul american General Dynamics în vederea realizării unui proces de modernizare pentru ca uzina românească să producă muniție de calibru mare la standarde NATO.
Angel Tîlvăr: „Prin transfer de tehnologie din țări avansate în domeniul producției de armament de ultimă generație, precum R. Coreea, contribuim la dezvoltarea industriei naționale de apărare.” Ministrul Apărării a participat azi la expoziția BSDA 2024, unde a avut o întrevedere cu înalți reprezentanți din industria de apărare din Coreea.
Tehnica militară românească e foarte prezentă pe frontul din Ucraina. În ciuda politicii de la București care a secretizat ajutorul militar pentru Ucraina, numeroase imagini video cu tehnică românească pe front au apărut în ultimii doi ani. Un reportaj special e dedicat lansatoarelor românești APR-40 de 122 mm.
Hanwha Aerospace prezintă o serie de capabilități avansate de apărare la BSDA 2024, care are loc în România, în perioada 22-24 mai.
Hanwha Aerospace a organizat la București pe 17 Mai - Ziua Industriei, cu angajamentul deplin de a promova colaborarea cu industriile locale. Hanwha Aerospace intenționează să maximizeze beneficiile economice pentru industriile românești prin producție la nivel local, transferul de tehnologie, crearea de locuri de muncă și localizarea MRO (Maintenance Repairs Operations).
Armata iordaniană a anunțat duminică lansarea exercițiului militar multinațional "Eager Lion", la care participă forțe terestre, maritime și aeriene din 33 de țări arabe și străine care vor executa operații de combatere a terorismului și a amenințărilor cu drone și arme de distrugere în masă.
Gigantului israelian Elbit Systems i-a fost acordat un contract pentru implementarea sistemului de protecție activă Iron Fist pe cea mai modernă versiune a mașinii de luptă Bradley americană. Despre acest lucru a scris și publicația noastră în urmă cu doar câteva zile.
Apariția recentă pe câmpul de luptă din Ucraina a unui tanc rusesc cu protecție integrală împotriva dronelor, în asaltul asupra localității Krasnogorovka de pe direcția Maryinsky, nu a trecut neobservată. Acum, un alt tanc cu protecție integrală a apărut pe una dintre direcțiile de pe linia frontului.
România se află în faza finală a licitației privind achiziția de obuziere autopropulsate K9 Thunder sau Tunetul, așa cum promovează obuzierele cei de la Hanwha pe piața românească.
Germania și Franța au oficializat acordul privind dezvoltarea Eurotankului, program cunoscut oficial sub denumirea de MGCS (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System).
Este un fake-news. Tancurile americane Abrams arată perfect pe câmpul de luptă. Ucraina nu le va ascunde.
În pofida zvonurilor apărute în ultimele zile, forțele ucrainene spun că echipamentul ucrainean se află în zona linie de contact.
Reconfigurarea traseului: Tancurile americane Abrams au fost retrase momentan de pe frontul din Ucraina, iar acest lucru arată că statele occidentale care ajută Ucraina să se apere în fața ocupantului rus sunt departe să fi învățat o lecție fundamentală a acestui război de agresiune.
România intenționează să încheie în acest an procedura achiziției de obuziere pe șenile, procesul de selecție fiind pe ultima sută de metri.
Suedia confirmă că va trimite Letonia un batalion mecanizat de dimensiuni reduse.
În 2024, Ministerul Apărării are cel mai mare buget din ultimii 30 de ani - peste 95 miliarde de lei. Minimum 20% din aceste fonduri sunt obligatoriu alocate cumpărării echipamentelor noi, însă, potrivit oficialilor Armatei, procentul se va duce spre 30-35% - practic, cam 6,5 miliarde de euro.
Coreea de Sud se profilează unul dintre partenerii importanți ai României, în ceea ce privește cooperarea la nivel de industrie de apărare.
Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 19.04.2024, citând surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, că Regiunea Militară Leningrad, reînființată recent în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, a fost întărită cu noi formațiuni militare.