Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Aeriene ale SUA au simulat retragerea tehnicii de aviație dintr-un atac nuclear și dispersarea acesteia
01 oct, 10:29
Potrivit publicației americane a The Drive, pe 29 septembrie, Forțele Aeriene ale SUA au desfășurat un exercițiu de scoatere a tehnicii de aviație de sub atacul nuclear și de dispersare ulterioară a acesteia.

Astfel, 20 de avioane-cisternă de tip Boeing KC-135 Stratotanker au decolat la intervale minime de la baza aeriană Fairchild din nord-estul statului Washington.

După ce au atins altitudinea stabilită, aeronavele au mai evoluat o vreme împreună, după care s-au împărțit în patru grupuri și au luat cursuri diferite.

Ultima dată, o activitate similară în cadrul bazei a fost desfășurată în anul 2012, însă cu participarea unui număr mai mic de avioane.

Tactica decolării la intervale minime este cunoscută încă din timpul Războiului Rece, dar a fost folosită rar în ultima perioadă.

G Ad:

Cel mai tânăr avion participant la aceste manevre are aproape 60 de ani. Acestea pot fi numite antice, iar întreținerea și ridicarea în aer a acestora reprezintă o adevărată performanță a tehnicienilor Aripii 92 Aeriene.

În prezent, aproximativ 400 de avioane KC-135 reprezintă coloana vertebrală a forțelor de realimentare în aer americane. Se pare că acestea vor fi întrebuințate în continuare, timp de mai multe decenii, din cauza faptului că aeronava Boeing KC-46 Pegasus, care ar trebui să le înlocuiască, prezintă mari întârzieri.

Cu toate că, până în anul 2021, compania Boeing a cheltuit deja 9,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea modelului KC-46, avionul încă nu poate funcționa normal.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro