Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele speciale române vor fi înzestrate cu 130 de blindate Oshkosh JLTV. România înlocuiește bătrânele Humvee
09 iul, 14:40
România va achiziționa vehicule blindate de luptă JLTV, produse de americanii de la Oshkosh, în valoare de aproximativ 227 de milioane lei cu TVA (adică aproximativ 47 de milioane de euro). Blindatele vor intra în dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS).

Oficial, nu există un număr cu privire la aceste blindate. DefenseRomania a discutat direct cu americanii de la Oshkosh, în luna aprilie, care s-au rezumat să ne confirme că forțele speciale vor primi JLTV, dar în ceea ce privește numărul blindatelor au invocat clauza de confidențialitate a contractului semnat cu MApN.

Noi am estimat însă numărul. Un vehicul blindat Oshkosh JLTV costă între 230-270.000 de dolari și poate ajunge la 433.500 de dolari, cu tot cu echipamentul militar care include și rachete ghidate anti-tanc. Ceea ce înseamnă că Ministerul Apărării va achiziționa în jur de 120-130 de blindate.

Azi, pe pagina de Facebook Forțele Armate Române - Trecut, prezent si viitor, numărul e confirmat. „În România vor ajunge 130 de blindate Oshkosh JLTV, în valoare de 227 milioane lei. Vehiculele vor intra în dotarea Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) şi vor înlocui mai vechile Humvee care sunt considerate acum depăşite din punct de vedere al protecţiei asigurate militarilor”, precizează sursa citată.

Amintim că încă de la începutul acestei luni DefenseRomania a scris despre faptul că Oshkosh Defense a anunțat că a primit din partea U.S. Army Contracting Command – Detroit Arsenal (ACC-DTA) un contract, în valoare de 152 milioane de dolari, pentru a începe procesul de producţie a vehiculelor blindate Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), remorcilor desinat acestor vehicule și altor echipamente conexe.

G Ad:

JLTV-urile cuprinse în acest contract urmează să fie livrate Forțelor Armate SUA, cât şi altor state membre NATO, cum ar fi: România, Lituania, Macedonia de Nord și Slovenia.

 

Pe lângă contractul de înzestrare cu JLTV a forțelor speciale, Oshkosh oferă JLTV și în programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României

 

Compania americană Oshkosh Defense e interesată și de programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armată.

Amintim cititorilor noștri că în discuția pe care DefenseRomania a avut-o cu Oshkosh aceștia ne-au mărturisit că au transmis către MApN o ofertă oficială pentru vehicule JLTV.

Reprezentanţii companiei Oshkosh Defense au transmis, la momentul respectiv, că sunt dispuși să coopereze industrial cu firmele de apărare din România.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro