Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul militar francez Terry Dupin a fost capturat de GIGN - unitatea pentru intervenţii speciale a jandarmeriei franceze
31 mai, 16:56
Fostul militar înarmat căutat de duminică în sud-vestul Franţei a fost arestat luni şi rănit în timpul reţinerii, a anunţat ministrul francez de interne Gerald Darmanin pe Twitter, informează AFP.
GIGN – unitatea pentru intervenţii speciale a jandarmeriei franceze.

Bărbatul a fost "neutralizat", a scris ministrul, felicitând jandarmeria şi în special GIGN (Grupul de intervenţie al jandarmeriei) pentru "acţiunea lor hotărâtă".

Potrivit unei surse apropiate anchetei, bărbatul a fost rănit cu focuri de armă.

Potrivit prefectului departamentului Dordogne, Frederic Perissat, bărbatul "a fost rănit cu un foc de ripostă" şi "se află în prezent pe mâinile serviciilor de salvare pentru îngrijiri medicale".

În timpul arestării, bărbatul "a deschis focul de mai multe ori asupra oamenilor GIGN", a adăugat generalul Petillot, comandantul regiunii de jandarmerie Noua Aquitanie, potrivit Agerpres. "El continua să se afle în logica sinucigaşă", a adăugat el, precizând că rănile lui sunt grave.

Începând de duminică, trupele GIGN din Toulouse şi din Satory, în regiunea pariziană, şi peste 300 de jandarmi precum şi echipe cu câini de căutare, susţinuţi de cel puţin şapte blindate şi şapte elicoptere, au încercat să-l găsească şi să-l aresteze pe acest bărbat de 29 de ani, refugiat într-o zonă abruptă, stâncoasă şi împădurită, cu acces dificil, de circa 4 kilometri pătraţi.

Jandarmeria a difuzat luni dimineaţa pe reţelele sociale un apel către martori, cu fotografia lui Terry Dupin, născut pe 14 aprilie 1992, cu capul ras şi o barbă lungă, cu menţiunea "individ periculos". Prefectul a cerut populaţiei "să rămână în locuinţe" şi "să nu se deplaseze" până la încheierea operaţiunii de prindere a acestuia.

Bărbatul, care a fost angajat în armată din 2011 până în 2016, era înarmat cu o carabină de vânătoare, un Winchester calibru 30-30 pe care a folosit-o de mai multe ori pentru a scăpa de forţele de ordine, avariind grav vehicule ale jandarmeriei.

Drama a început în noaptea de sâmbătă spre duminică în Lardin-Saint-Lazare, un sat din Dordogne, când acest bărbat, deja condamnat de patru ori pentru violenţe conjugale asupra fostei sale concubine, mama celor trei copii ai săi, a venit acasă la aceasta din urmă, unde a agresat-o şi a tras asupra noului ei iubit, însă fără a-l răni.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro