Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FSB a interzis accesul a peste 10.000 de persoane în Rusia
12 dec 2018 / 18:45
FSB, serviciul secret al Federației Ruse și succesorul KGB-ului, a anunțat că peste 10.000 de persoane au fost interzise în Rusia. 
FSB

Peste 10.000 de persoane suspectate de implicare în activități teroriste și extremiste au avut accesul interzis pe teritoriul Rusiei, a aunțat directorul FSB, Alexander Bortnikov, potrivit agenției de presă TASS.

"Eforturile bine coordonate ale tuturor agențiilor implicate în lupta împotriva terorismului au făcut posibilă prevenirea actelor teroriste în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia, dar și în timpul Cupei Mondiale", a declarat directorul FSB. Pe lângă cele 10.000 de persoane a căror acces a fost interzis în Rusia, peste 60 de cetățeni ruși au fost opriți de FSB să ajungă în zonele de conflict din Orientul Mijlociu.

Directorul FSB a mai adăugat că serviciile speciale din Rusia au neutralizat în acest an 65 de militanți. În timpul operațiunilor de combatere a terorismului din 2018 au fost reținuți de Moscova un număr de 236 de radicalizați și 589 de suspecți acuzați de complicitate.

Totodată, Alexander Bortnikov a precizat că Federația Rusă a neutralizat 37 de celule teroriste care urmau să efectueze atacuri în 2018, în Caucazul de Nord. Rusia a închis și peste 47.000 de site-uri care conțineau informații despre activitățile organizațiilor teroriste internaționale, mai informează sursa citată.

Majoritatea evoluțiilor teroriste cu caracter terorist au loc în Caucazul de Nord, deși organizațiile teroriste încearcă să-și extindă activitățile în alte regiuni ale Federației Ruse.

 

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria