Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia ar fi fost de acord să desfășoare o unitate de rachete Patriot în Arabia Saudită
17 ian, 17:54
Atena și  Riadul au purtat discuţii despre desfășurarea de rachete antiaeriene Patriot ale Forțelor Aeriene Elene în Arabia Saudită, potrivit Greekherald.com  și E kathimerini.com.

Detaliile tehnice referitoare la transportul rachetelor, desfășurarea, costul și responsabilitatea operațională rămân a fi stabilite pentru încheierea unui acord între cele două state.

Potrivit unor surse, acordul urmărește angajamentele ministerelor de externe al Greciei și Arabiei Saudite, stabilite în urmă cu câteva săptămâni, pentru a îmbunătăţi apărarea aeriană a cel mai mare stat din Peninsula Arabică, având în vedere recentele atacuri cu drone kamikaze împotriva instalațiilor petroliere instalaţii ale gigantului saudit Aramco.

Din câte se pare, această decizie vine ca urmare a presiunilor Washingtonului asupra Atenei pentru a avea o prezență militară mai vizibilă în Golful Persic. Grecia a răspuns de două ori negativ la solicitările anterioare americane de a trimite o fregată pentru a se alătura unei forțe navale în regiune sub conducerea SUA.

Autoritățile elene remarcă faptul că acordul dintre Atena și Riyadh este premergător crizei dintre Washington și Teheran cu privire la asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către armata americană.

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene