Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini cu noua artilerie autopropulsată M1299 a US Army care va atinge ținte aflate la peste 70 de kilometri
12 dec 2019 / 16:27
Un utilizator de Twitter a dat publicității o serie de imagini cu noua artilerie autopropulsată a US Army, transmite defence blog.

Imaginile care au fost prezentate oferă experților și analiștilor militari o primă privire detaliată asupra armamentului artileriei autopropulsate calibru 155 mm a US Army, cunoscută în prezent ca XM1299, care este echipată cu un tun uriaș botezat XM907 58.

Noul model de artilerie autopropulsată de 155 mm este dezvoltat în cadrul programului Extended Range Cannon Artillery (ERCA) și este finanțat de Armament Research, Development and Engineering Center a US Army.

(w670)

Sistemul de artilerie cu rază lungă de acțiune al US Army este conceput pentru a mări raza de acțiune și ritmul loviturilor pe actualele și viitoarele artilerii autopropulsate M109A7. În comparație cu predecesorii săi, noul sistem de artilerie este echipat cu două tehnologii de vârf - un nou tip de proiectil XM1113 și un tun de calibru howitzer 58 care poate atinge ținte aflate la distanțe cuprinse între 38 și peste 70 km.

Noul sistem de artilerie va fi desemnat ca M1299.

 

(w670)

Armata speră că, cu muniție sporită, tunurile ar putea atinge ținte la 100 km. Pentru aceste sisteme se dezvoltă nu numai tunul XM907, ci și muniție, precum proiectilul asistat de rachetă XM1113, supraîncărcarea XM654, un încărcător automat și un nou sistem de control al focului.

Vezi și: Armata SUA a produs un tun autopropulsat care poate lovi ținte aflate la peste 70 de kilometri

Ştiri Recomandate

Ucraina: Forțele de ocupație pro-ruse au atacat o zonă rezidențială din Donețk
Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste
China a primit un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului (ONU). ”Absurd și imoral. Un piroman, șeful pompierilor”
Iohannis: Armata română se bucură de aprecierea NATO. România, pilon de stabilitate şi securitate pe flancul estic
Militarii din Ecuador au ridicat cadavrele victimelor COVID-19. Președinția a reacționat după imaginile cu cadavre pe străzi
Ziua NATO în România. Orban: Omenirea, într-o luptă aproape inegală cu un inamic invizibil
Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului