Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

India fabrică sub licență Rusia 464 de tancuri T-90S
11 noi 2019 / 17:46
Ministerul Apărării din India a semnat un contract de 2,8 miliarde de dolari cu Ordnance Factory Board (OFB) pentru construirea sub licență a 464 de tancuri de luptă T-90S (MBT) pentru Indian Army, transmite Jane.

Purtătorul de cuvânt al OFB, Uddipan Mukherjee, a declarat azi, cu ocazia semnării contractului că OFB Heavy Vehicles Factory (HVF) din Avadi, din sudul Indiei, va finaliza livrarea MBT-urilor într-o perioadă de patru până la cinci ani.

Surse din industrie au declarat că comanda face parte dintr-o serie de contracte anterioare convenite cu OFB HVF în perioada 2006-2007 în vederea construirii, sub licență, a 1.000 de tancuri T-90S - desemnate „Bhishma” în serviciul indian - în cadrul unui acord de transfer de tehnologie semnat cu Rusia.

Acest program s-a confruntat cu probleme tehnologice timp de câțiva ani, în special în ceea ce privește fabricarea țevii de tun lisă de calibru 125 mm pentru MBT, care a dus la întârzieri mari și la depășirea costurilor. Cu toate acestea, surse Indian Army au declarat că aceste probleme au fost rezolvate, iar cea mai recentă comandă pentru cele 464 de tancuri T-90S completează acordul anterior cu OFB HVF pentru producția autorizată de 1.000 de tancuri.

Acordul semnat recent este separat de achiziția planificată a unui număr egal de T-90MS MBT, toate fiind importate sub formă de piese de la producătorul rusesc de tancuri Uralvagonzavod (UVZ) și montate de către OFB HVF.

Consiliul de securitate al Indiei a aprobat achiziția tancurilor T-90MS în aprilie, dar nu a fost încă semnat niciun contract. Surse din industrie au declarat că achiziția planificată de tancuri T-90MS a fost prezentată și în discuțiile purtate la începutul lunii noiembrie la Moscova în cadrul unei reuniuni a celei de-a IX-a Comisii interguvernamentale India-Rusia privind cooperarea tehnico-militară, dar au arătat că nu tranzacția a fost încă încheiată.

Vezi și: Uzina de tancuri Malyshev a produs, din 2009, un singur tanc pentru militarii ucraineni 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bombardiere strategice americane au desfășurat o misiune globală în Europa de Est și în Oceanul Pacific
Grecii îi răspund 'dictatorului ales' Erdogan cu o replică atribuită războinicului spartan Leonidas: 'Vino și ia-le!'
Soarta navei USS Bonhomme Richard rămâne incertă
Franța consideră că sancţiunile împotriva Belarus nu trebuie să fie legate de cele care ar putea viza Turcia
Ambiţiile geopolitice ale Turciei, obligă Grecia să intre într-o cursă a înarmării
Iranul este pregătit să reia exporturile de arme după ridicarea embargoului
Taiwanul neagă faptul că avioanele Chinei au încercuit două avioane de vânătoare taiwaneze
Turcia reacționează după ce UE a sancționat trei companii pentru încălcarea embargoului impus Libiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro