Potrivit ministrului ucrainean al apărării Oleksi Resnikov, de îndată ce Ucraina va avea rachete produse pe plan intern, cu o rază de acțiune mai mare de 300-400 km, atunci partenerii occidentali vor furniza rachete ATACMS și alte tipuri de arme.
Potrivit ministrului ucrainean al apărării Oleksi Resnikov, de îndată ce Ucraina va avea rachete produse pe plan intern, cu o rază de acțiune mai mare de 300-400 km, atunci partenerii occidentali vor furniza rachete ATACMS și alte tipuri de arme.
Compania Rheinmetall a primit o nouă comandă de la Ministerul Federal German al Apărării pentru livrarea a încă 20 de vehicule de luptă de infanterie ”Marder” către Ucraina.
România se află angrenată în programului de înzestrare cu sisteme de apărare antiaeriene și antirachetă cu rază lungă de acțiune de tip Patriot. Achiziția a 7 sisteme de ultimă generație Patriot e cel mai scump program de înzestrarea din istoria țării noastre.
Potrivit ultimelor informații publicate în baza de date a Institutului SIPRI, Institutul Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm, Statele Unite intenționează să livreze Arabiei Saudite, șapte sisteme de rachete de apărare antiaeriană THAAD și 360 de rachete, în perioada 2023-2027.
Cooperarea militară dintre Rabat și Beijing, în special în ceea ce privește sistemul antiblindat HJ-9A, arată că Marocul se străduiește să-și îmbunătățească capacitatea de apărare și să beneficieze de tehnologia militară avansată.
Defense and Security Monitors, un site care se ocupă de afaceri militare, a informat că China a reușit să profite de toate oportunitățile care i s-au prezentat, pentru a apărea recent ca un important furnizor de arme pentru țările din Orientul Mijlociu.
Departamentul american al Apărării (DoD), împreună cu producătorul avionului de vânătoare F-35, compania Lockheed Martin, a "pierdut" peste 1 milion de piese de schimb pentru avionul de generația a cincea F-35, în ultimii cinci ani, potrivit unui nou raport al Oficiului pentru Responsabilitate Guvernamentală (GAO) din SUA, citat de Defense News.
Armata israeliană și U.S. Army iau măsuri pentru a integra cele două baterii ale unui sistem Iron Dome în arhitectura de apărare antiaeriană a SUA.
Compania elvețiană de apărare RUAG vrea să vândă 96 de tancuri germane Leopard 1 către Ucraina. Mai întâi tancurile vor ajunge în Germania pentru reparaţii, apoi în Ucraina. În ciuda nenumăratelor piedici puse de oficialii de la Berna, compania RUAG a depus acum o cerere oficială de export pentru mai multe tancuri Leopard 1.
Avioane F-16 Fighting Falcon Mid-Life Update (MLU) Block 15, versiuni aflate și în dotarea Forțelor Aeriene Române, sunt modernizate la cel mai modern stadard Block 70 Viper în Portugalia, la uzinele companiei OGMA.
Poland and Romania are the main pillars of the Eastern Flank. Russia's unprovoked aggression against Ukraine has accelerated the two countries' armament programmes, and there are similarities in terms of programmes underway or to be initiated.
În cadrul expoziției de tehnica militară IDET 2023 din Cehia, companiile germane Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și Rheinmetall au făcut prima prezentare oficială a tancului modernizat Leopard 2A8. Chiar dacă caracteristicile noului tanc Leopard nu au fost dezvăluite, reprezentanţii industriei germane de apărare au precizat că versiunea 2A8 a primit mai multe îmbunătățiri, inclusiv un blindaj multistrat pe bază de oțel, tungsten, ceramică și materiale compozite. În plus, tancul a primit o protecție îmbunătățită împotriva minelor, o protecție sporită a turelei și sistemul israelian de protecție activă EuroTrophy.
Romania has officially launched the Light Tactical Armoured Vehicles - LTAV programme. More precisely, the programme to equip the Romanian Armed Forces with 4x4 armoured vehicles.
România a lansat oficial programul Autovehicule tactice blindate de tip ușor” – ATBTU. Mai exact, programul de înzestrare cu blindate 4x4 pentru Forțele Armate ale României.
Romania will purchase 54 American Abrams tanks in use by the U.S. Army. But the repair process will be carried out in Poland, which is in the process of developing an Abrams maintenance hub.
România va achiziționa 54 de tancuri americane Abrams aflate în uzul Armatei Statelor Unite ale Americii. Procesul de reparații se va face însă în Polonia, stat care se află în plin proces de dezvoltare a unui hub pentru mentenanța Abrams.
Kalașnikov compania care produce cea mai cunoscută pușcă de asalt din lume - AK-47 - a declarat săptămâna trecută că lansează o nouă divizie pentru producția de drone kamikaze - una dintre armele cheie folosite în războiul din Ucraina.
Șapte companii rusești supuse sancțiunilor SUA, printre care și un producător de elicoptere militare utilizate în războiul cu Ucraina, vor lua parte la întâlniri extinse în Arabia Saudită săptămâna viitoare, ca parte a unei misiuni comerciale pentru a stimula cooperarea bilaterală dintre Riad și Moscova.
Guvernul Republicii Cehe a autorizat-o pe ministrul apărării, Jana Černochová, să negocieze posibilitatea ca industria cehă de apărare se alătura achiziționării de tancuri Leopard în noua versiune 2A8, dezvoltată de Germania. Acest lucru deschide oportunitatea ca armata cehă să achiziționeze un tanc de ultima generaţie.
Ministrul ceh al apărării, Jana Černochová, a anunțat că, în cadrul ședinței de guvern din 24.05.2023, a fost aprobată încheierea unui acord interguvernamental cu Suedia, pentru achiziționarea a 246 de mașini de luptă ale infanteriei (MLI) de tip CV90, în valoare de 59,7 miliarde de coroane cehe. Este vorba despre cea mai mare achiziție a armatei din istoria modernă a Republicii Cehe și una dintre cele mai mari comenzi de stat în general.
Bulgaria se aliniază și ea tendințelor generale de înarmare accelerată pentru creșterea nivelului de securitate națională, determinate de invadarea Ucrainei de către Rusia și de degradarea situației de securitate din Marea Neagră.
Portalul rusesc topwar.ru a anunțat, pe 23.05.2023, că Turcia a efectuat cea de-a doua testare a noii rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Tayfun. După cum a informat Serviciul de presă al companiei Roketsan, lansarea a fost una reușită.
Industria de apărare din România, un sector cu mari probleme în ultimii 30 de ani, visează să producă avioane de luptă, blindate amfibii și arme de asalt.
Ministerul francez al Apărării vrea ca pe viitor industria aeronautica franceză să fac tot posibilul ca dronele militare, dezvoltate în cadrul programului nEUROn, să facă schimb de informaţii cu un avion Rafale adus la standardul F5, relatează publicaţia Opex360. La prima vedere, pare că francezii s-au inspirat de la Statele Unite. DAF [Departamentul Forțelor Aeriene] lucrează la mai multe programe militare din care ar rezulta mai multe tipuri de aeronave de ultima generaţie. Până acum se cunosc informaţii despre ''Proiectul Carrera'' - propunerea companiei Lockheed Martin pentru efortul Forțele Aeriene ale SUA (USAF) privind avioanele care colaborează în luptă (Collaborative Combat Aircraft - CCA).
Lansatoarele de rachete multiple de producție americană HIMARS sunt fără îndoială „vedetele” războiului împotriva Ucrainei. Sistemele de artilerie au jucat un rol decisiv atât în oprirea ofensivei ruse din vara anului trecut, cât și în contraofensiva din toamna lui 2022 când Ucraina a reușit să recupereze o mare parte din teritoriul ocupat în primele luni de invazie.
Armata României va avea în dotare câteva sute de transportoare blindate Piranha 5, după ce al treilea contract (care urmează să fie semnat în perioada următoare) va fi dus la bun sfârșit.
General Dynamics va intra în competiția privind mașinile de luptă pentru infanterile ale Armatei române cu Ascod. Mașina de luptă va fi propunerea gigantului american pentru înzestrarea armatei noastre.
The DefenseRomania publication participated in the presentation of the ASCOD 2 infantry combat vehicle (IFV) in Madrid, Spain, during the FEINDEF exhibition. The Ascod presented to the Spaniards has a turret produced 100% in Romania and is also part of the General Dynamics offer for the Romanian Army in the infantry combat vehicle procurement program.
Ungaria refuză deblocarea unei noi tranşe de 500 de milioane de euro din Facilitatea europeană de pace pentru rambursarea armelor furnizate de UE Ucrainei, au indicat miercuri Budapesta şi mai multe delegaţii de la Bruxelles, relatează AFP.
DefenseRomania a participat la prezentarea vehiculului de luptă Ascod la Madrid, în Spania, în cadrul expoziției FEINDEF. Ascod-ul prezentat spaniolilor dispune de o turelă produsă 100% în România și se află și în oferta General Dynamics pentru Armata română în programul de înzestrare cu mașini de luptă pentru infanterie.