În încercarea de a-și consolida capacitățile de apărare, Ministerul japonez al Apărării lucrează la echiparea aeronavelor de transport de producție internă Kawasaki C-2, ale Forței Aeriene de Autoapărare, cu rachete cu rază lungă de acțiune.
În încercarea de a-și consolida capacitățile de apărare, Ministerul japonez al Apărării lucrează la echiparea aeronavelor de transport de producție internă Kawasaki C-2, ale Forței Aeriene de Autoapărare, cu rachete cu rază lungă de acțiune.
Primele două tancuri Leopard 1 ale antreprenorului belgian Freddy Versluys, directorul general al companiei belgiene OIP Land Systems, urmeaza sa fie modernizare. Încărcarea tancurilor pe platforme a avut loc la sediul companiei OIP Land Systems din orașul Tournai. ,,Tancurile vor ajunge mai întâi în Germania și Italia, unde vor fi modernizate și echipate cu sisteme de armament moderne. După aceea, vor merge pe câmpul de luptă", a comentat Versluys.
Breaking news! România a anulat contractul „Corveta multifuncțională” - cunoscut mai pe scurt contractul corvetelor. Navele ar fi trebuit să fie produse de compania franceză Naval Group.
Compania cehă AERO Vodochody a făcut o prezentare oficială a primului avion L-39NG pe care îl livrează Forțelor Aeriene Vietnameze. Imaginile publicate pe reţele de socializare arată un L-39 în versiunea NG cu însemnele Forțelor Aeriene Vietnameze. Aeronava va fi repartizată Escadrilei 910 de antrenament de la Baza Aeriană Tong Thac. În prezent, trei escadrile de L-39C sunt desfășurate la această bază aeriană.
Serviciul de presă al Șantierului naval MTG Dolphin din Varna a anunțat că, vineri, 04 august, a fost lansată la apă nava de patrulare mutirol de tip MMPV cu denumirea Hrabri, care este destinată Forțelor Navale ale Bulgariei.
Serviciul de presă al companiei Uralvagonzavod din Rusia, parte a corporației de stat Rostec, a anunțat, pe 07.08.2023, că tancul de tip T-72, care sărbătorește 50 de ani de la punerea în funcțiune, nu și-a epuizat potențialul de modernizare, iar astăzi este în curs de îmbunătățire, ținând cont de experiența “operației militare speciale”.
Industria ucraineană de apărare va extinde producția de proiectile de artilerie de 155 mm la standardul NATO până la sfârșitul anului 2023, a precizat Oleksandr Kamîșin, Ministrul Industriei Strategice din Ucraina, într-un interviu acordat publicației The Wall Street Journal.
Deși războiul din Ucraina a arătat clar, că tancurile sunt foarte vulnerabile, Occidentul încă pariază pe ele. În plus, le modernizează pe cele vechi, iar costurile nu sunt deloc mici. Italia a semnat, recent, un contract în valoare de 848,8 milioane de euro (928,3 milioane de dolari) cu un consorțiu autohton pentru a-și moderniza tancurile învechite, decizie luată ca reacție la războiul din Ucraina.
Asamblarea primelor două F-35A pentru Forțele Aeriene Regale Belgiene a început la uzina Lockheed Martin din Fort Worth. Conform termenilor contractului de furnizare a celor 34 de avioane F-35A, primele două aeronave trebuie să fie gata și transferate înainte de sfârșitul anului 2023.
Turcia manifestă o determinare demnă de toată lauda atunci când vine vorba despre proiectele care au în centru industria militară autohtonă.
În cursul acestei săptămâni, Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, a avut o întâlnire cu PATROMIL, asociație patronală compusă din 63 de companii private și de stat, în principal IMM-uri. Ținând cont de contextul geopolitic actual, dialogul s-a axat pe identificarea unor soluții comune pentru revitalizarea industriei de apărare. Ministrului i s-au prezentat câteva soluții militare românești.
Federația Rusă a investit masiv în rachete de croazieră și rachete hipersonice, pe care le-a folosit în mai multe etape împotriva Ucrainei, dar la care, din motive evidente ce țin de cost și de stocuri, nu poate apela în permanență.
România va achiziția blindate amfibii șenilate americane Assault Amphibious Vehicles (AAV). AAV este produs din 1972 și se află în dotarea mai multor forțe armate. Decizia nu a fost însă bine primită de industria de apărare din România care speră de mai mulți ani la revitalizarea programului românesc Saur 2.
Rusia și-a dublat ținta de cheltuieli pentru apărare în 2023 la peste 100 de miliarde de dolari, o treime din toate cheltuielile guvernamentale. Acest lucru indică o creștere rapidă a cheltuielilor pentru războiul împotriva Ucrainei.
Atât timp cât Franța și Germania nu pot ajunge la un acord asupra unui sistem european unic de apărare aeriană, multe state a ales să nu piardă timpul aşteptând. De exemplu, Finlanda, care acum face parte și ea din flancul estic al NATO și are cea mai mare graniță cu Rusia, își va consolida propriul sistem de apărare antiaeriană și antirachetă cu sistemul israelian David's Sling, iar în România ar urma să se producă rachete interceptoare SkyCeptor care vor fi destinate sistemelor Patriot şi David's Sling.
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă organizarea a două licitaţii pentru achiziţionarea de drone, valoarea estimată a contractelor fiind de 101.200.000 de lei, respectiv 7.590.000 de lei, în total echivalentul a peste 22 de milioane de euro.
Tom Laliberty, Președinte al diviziei Land & Air Defense Systems la Raytheon, a confirmat în exclusivitate pentru DefenseRomania că s-au făcut pași în vederea începerii în România a rachetelor interceptoare SkyCeptor care vor fi destinate sistemelor Patriot. Astfel, țara noastră își va produce singură muniția pentru Patriot, dar va fi producător și pentru ceilalți utilizatori ai Patriot. Viziunea Raytheon în ceea ce privește colaborarea cu România e una globală, ne-a precizat oficialul american.
Producătorul german de armament Rheinmetall va începe să producă piese pentru avioanele invizibile F-35 începând din 2025, într-o nouă fabrică. Fabrica este prima investiție de acest fel a unui producător de arme german de când Rusia a invadat Ucraina.
Lockheed Martin își aduce tehnologia laser la un nou punct de referință, un laser de 500 kW, cel mai puternic laser pe care l-a produs compania, depășind nivelul său de putere laser de 300 kW produs anterior.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a lansat oficial, zilele trecute, achiziția de obuziere autopropulsate de 155 mm, care vor intra în dotarea Armatei României.
Britanicii pun sub semnul întrebării fezabilitatea programului de drone Watchkeeper WK450 de la Thales, potrivit The Telegraph. Discuţiile şi întrebările privind utilitatea acestor drone s-au intensificat după ce un alt accident aviatic în care a fost implicată o dronă Watchkeeper a avut loc la 10 noiembrie 2022, dar autorităţile de la Londra au decis abia acum să-l facă cunoscut publicului.
Începând cu 1 septembrie, China impune controale la exportul echipamentelor legate de drone, „în scopul asigurării securității naționale”.
Industria poloneză de apărare, prin intermediul concernului polonez de armament Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), a anunțat că primele tancuri Leopard 2A4 ale Forțelor Armate Ucrainene au ajuns în Polonia pentru reparații. Imaginile publicate pe reţele de socializare arată mai multe tancuri cu diferite grade de deteriorare, care se află deja la uzina de vehicule blindate din Zaklady Mechaniczne "Bumar-Labedy".
Motorul F135 de la Pratt & Whitney pentru avionul de luptă F-35 primește sprijin financiar deplin din partea Comitetului de Credite al Senatului SUA. Astfel, Pratt & Whitney continuă să primească sprijin pentru diverse partin din programul legate de F135. Banii sunt alocati ca parte a bugetului pentru anul fiscal 2024.
Compania Romtehnica, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, a lansat licitaţia pentru achiziţia de un sisteme de artilerie autopropulsate și obuzele aferente pentru acestea, ca parte a unui nou program militar de înzestrare. Contractul, în valoare de 4,18 miliarde lei, a fost publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP.
Ceremonia de montare a chilei pentru prima navă poloneză de culegere de informații (SIGINT), un proiect comun între Saab și Remontowa Shipbuilding S.A., a avut loc săptămâna aceasta în Gdansk, Polonia. Acest eveniment semnifică efortul de colaborare pentru construirea a două nave SIGINT avansate pentru a consolida capacitățile de informații ale Marinei poloneze în domeniul maritim. Proiectul, inițiat la sfârșitul anului 2022, a stârnit entuziasmul principalelor părți interesate, inclusiv Saab, Agenția Poloneză pentru Armament, Marina Poloneză și Remontowa Holding.
Publicaţia Defence Blog a relatat că în portul german Bremerhaven au fost aduse mai multe vehicule americane care la exterior seamănă destul de bine cu cele utilizate de armata rusă.
România va avea avioane F-35 în 2032, cu condiţia că scrisoarea de acceptate trimisă Statelor Unite să fie semnată în 2024, a precizat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naţionale, într-un interviu exclusiv pentru TVR INFO. De asemenea, Ministrul Apărării a declarat că programul F-35 va fi discutat în Parlamentul României în această toamnă, urmând ca afacerea să se definitiveze anul viitor.
Polonia a solicitat un sprijin financiar de 15,6 miliarde de dolari din partea Coreei de Sud pentru a-și îndeplini angajamentele trecute în cel de-al doilea contract de înzestrare militară, semnat chiar cu industria sud coreeana de apărare, precizează The Korea Times. Se pare că autoritățile sud-coreene au alocat deja un împrumut care a acoperit 70% din costul comenzii pentru primul contract de achiziţie semnat de Varşovia pentru tancurile K2 și obuziere autopropulsate K9.
Suntem cu toții obișnuiți ca industria militară chineza să copieze tehnologiile militare occidentale, mai ales pe cele din SUA. Din câte se pare, Coreea de Nord încearcă să țină pasul cu China în această cursă a ''copy-and-paste''. Recent Coreea de Nord a prezentat două drone, care, în aparență, seamănă foarte mult cu MQ-9 Reaper și RQ-4 Global Hawk.