În cursul acestei săptămâni, pe data de 30 septembrie, a avut loc semnarea acordului de colaborare între industria de apărare din România, reprezentată de Patromil, și Universitatea Spiru Haret, ca parte a mediului universitar.
În cursul acestei săptămâni, pe data de 30 septembrie, a avut loc semnarea acordului de colaborare între industria de apărare din România, reprezentată de Patromil, și Universitatea Spiru Haret, ca parte a mediului universitar.
Ministerul taiwanez al Apărării solicită aprobarea achiziţiei de rachete cu rază lungă de acţiune, pentru a descuraja potenţialele agresiuni viitoare din partea regimului comunist de la Beijing.
Compania ucraineană Antonov ar putea coopera cu Boeing pentru a asambla avioane de luptă F-15EX şi avioane de antrenament T-7 Red Hawk, dar în schimb, guvernul de la Kiev ar fi luat în considerare, în mod neașteptat, cumpărarea de avioane civile Boeing 737, precizează publicaţia ucraineană Defense Express .
Coreea de Nord a testat joi cu succes o rachetă antiaeriană "recent dezvoltată", a anunţat vineri agenţia oficială de presă KCNA, notează AFP.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat despre cooperarea industrială în domeniul apărării între Turcia și Federația Rusă. Erdogan a anunțat că în urma lungilor discuții pe care le-a purtat la Soci cu președintele rus Vladimir Putin, a fost abordat subiectul producției comune de tehnică militară.
Marea Britanie a alocat un contract de nu mai puțin de 2.4 miliarde de lire sterline pentru producerea de muniție pentru forțele armate britanice.
Imediat după anunțul Agenției americane pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA) privind testul reușit de lansare a rachetei hipersonice care atinge o viteză de 5 Mach, desfășurat săptămâna trecută, în media din Rusia au apărut opinii în care evenimentul este privit cu ironie și circumspecție.
DARPA și Forțele Aeriene ale SUA (USAF) au efectuat în cursul săptămânii trecute un test de zbor cu un prototip al rachetei de croazieră hipersonice, numită în această fază de dezvoltare HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept – Conceptul de armă hipersonică care respiră aer).
Compania turcă Baykar Defense a declarat recent că are o capacitate de producție insuficientă pentru a onora toate comenzile din străinătate pentru UAV-urile Bayraktar TB2.
Coreea de Nord a testat marţi cu succes o rachetă de tip planor hipersonic, a anunţat miercuri agenţia oficială de ştiri KCNA de la Phenian, care a prezentat testul drept un progres tehnologic major, transmite AFP.
China şi-a prezentat marţi noile echipamente din dotarea forţelor aeriene, de la drone de supraveghere sau de atac până la aeronave pentru război electronic, relatează AFP.
Compania Boeing a anunțat, în cursul zilei de ieri, că a livrat primele două avioane de luptă F / A-18E / F Super Hornet, în configurația Block III, către Marina SUA.
Coreea de Nord a tras marţi un "proiectil" în mare, în momentul în care ambasadorul său la ONU a revendicat "dreptul legitim" al ţării sale de a testa arme în faţa "politicii ostile" a Statelor Unite şi Seulului, notează AFP.
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică, a declarat premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, luni seară, cu câteva ore înainte de a se anunţa la Paris un contract militar cu Franţa, notează AFP.
Guvernul ceh a anunţat luni achiziţionarea din Israel a patru baterii ale sistemului de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune Spyder pentru a înlocui, până în 2026, arme învechite de fabricaţie sovietică, relatează Agerpres, care citează AFP.
Producătorul turc de vehicule aeriene fără pilot Baykar Makina și producătorul ucrainean de motoare pentru avioane şi elicoptere PJSC „Motor Sich” au semnat recent un acord de cooperare. Acordul a fost parafat în timpul expoziției Teknofest – dedicată industriei aeronautice din domeniul militar şi civil – care este organizată anul în Istanbul, relatează publicaţia ucraineană Ukrinform.
Deputatul Partidului de Stânga din parlamentul german, Sevim Daglin, consideră că "a vorbi despre o politică prudentă a exporturilor de arme este o înșelare deliberată a opiniei publice". Datele Ministerului german al Apărării privind exporturile de arme au demonstrat că cei mai mari importatori de arme sunt implicați în conflictele din Orientul Mijlociu.
După cursa înarmării cu avioane de luptă, dintre Maroc și Algeria, între cei doi vecini rivali s-a declanșat o nouă competiție, reprezentată de UAV-uri. Algerul a contractat 24 de drone fabricate în China, în timp ce Rabatul a primit un prim lot din cele 13 aparate "Bayraktar TB2" comandate în Turcia.
Reprezentanții Ministerului Apărării din Republica Moldova au emis un comunicat prin care anunță că Armata Naţională a primit ieri un lot de echipament militar din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii (SUA) în valoare de cinci milioane de dolari, în scopul realizării Planului de dezvoltare și transformare a Armatei Naționale conform prevederilor Strategiei Naționale de Apărare și Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI).
În perspectiva înzestrării Forțelor pentru Operaţii Speciale (FOS) cu blindate de luptă, grupul francez Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și propunerea lor - vehiculele Sabre.
Lockheed Martin se află în discuții cu mai multe state din NATO cu privire la o posibilă achiziționare a sistemului de comandă și control SkyKeeper.
Un nou tun de 120 mm, cu alezaj neted, proiectat de compania germană de apărare Rheinmetall, a intrat în producția de serie.
Secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, a declarat că este „nemulțumit” de ritmul progresului în programele de hipersonică și de faptul că încă nu se cunoaște suficient de mult despre motivul pentru care este nevoie de rachete hipersonice în cadrul Forțelor Aeriene ale SUA.
În baza Inițiativei pentru Descurajare Europeană, Statele Unite ale Americii investesc, doar în acest an, 130 de milioane de dolari în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii. Potrivit ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, aceasta este cea mai mare investiție americană din acest an în Europa.
Pe 20 septembrie, în cadrul Conferinței Air, Space & Cyber organizată de Asociația Forțelor Aeriene ale SUA, Boeing a prezentat un nou concept de rachetă aer-aer cu rază lungă de acțiune. Arma, denumită chiar LRAAM (rachetă aer-aer cu rază lungă de acțiune), este compusă din două secțiuni, un corp principal, denumit „vehicul ucigaș”, atașat la o secțiune de propulsie la care se renunță după consumarea combustibilului.
DefenseRomania a participat la evenimentul organizat de francezii de la Arquus, parte a grupului AB Volvo, în care grupul francez a prezentat blindatul ușor Sherpa 4x4 cu care vor intra în licitația organizată de MApN.
Franţa nu ar fi trebuit să fie surprinsă că Australia a anulat contractul de construcţie a submarinelor, întrucât de ani de zile au fost transmise, public şi oficial, preocupări majore privind întârzieri, depăşiri de costuri şi adecvarea comenzii, au declarat politicieni australieni, relatează marţi Reuters.
Au început discuţii între compania franceză Naval Group şi autorităţile australiene privind posibile despăgubiri financiare după ruperea unui mega-contract de construcţie de submarine pentru Canberra, a anunţat marţi Ministerul francez al Apărării, relatează AFP.
Unul dintre cele mai costisitoare programe militare ale SUA face progrese semnificative. Mai multe publicaţii mass-media americane din domeniul militar au relatat ieri, citând un oficial al US Air Force, că cinci bombardiere B-21 Raider se afla, în prezent, pe linia de asamblare la uzina producătorului Northrop Grumman din California.
Ministerul Apărării din Federația Rusă ar putea lua în considerare achiziționarea avioanelor Su-57 Checkmate în cadrul unui viitor program de stat pentru armament, a declarat pe 17 septembrie vicepremierul Yuri Borisov la forumul “Petrol și gaz” desfășurat la Tyumen.