În pofida numeroaselor întârzieri și probleme de care s-a lovit programul tancului rusesc T-14 Armata, la Moscova se pare că rușii au planuri mari. T-14 Armata ar fi fost testat cu succes într-o versiune fără echipaj.
În pofida numeroaselor întârzieri și probleme de care s-a lovit programul tancului rusesc T-14 Armata, la Moscova se pare că rușii au planuri mari. T-14 Armata ar fi fost testat cu succes într-o versiune fără echipaj.
Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit luni, 12 iulie, la sediul MApN, cu Heidi Grant, directorul Agenției pentru Cooperare în Domeniul Apărării și Securității din Statele Unite ale Americii.
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 12 iulie 2021, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu Sameh Hassan Shoukry, ministrul afacerilor externe al Republicii Arabe Egipt.
Potrivit informațiilor furnizate de ziarul canadian Le Devoir, compania ucraineană de stat Antonov lucrează la posibilitatea asamblării avioanelor de transport An-74 în Canada, având deja stabilită o filială în această țară.
Roketsan, producătorul stat din industria de apărare din Turcia, a dezvoltat o rachetă supersonică, anti-radar, pentru TF-X, avionul de luptă fabricat indigen.
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 10.07.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că fregata Amiral Golovko, Proiect 22350, va deveni prima platformă purtătoare de rachete hipersonice Zircon.
O versiune prototip a avionului de luptă FC-31 Gyrfalcon, cunoscut și sub numele de J-31 sau J-35 – (un avion de luptă bimotor, de dimensiuni medii, de generația a V-a, dezvoltat de compania chineză Shenyang Aircraft Corporation) - a finalizat recent, în această săptămână, o nouă etapă de testare, de data aceasta la sol.
La cererea deputaților polonezi, Comisia Națională de Apărare Seim s-a întrunit pentru a discuta despre achiziționarea vehiculelor aeriene fără pilot Bayraktar TB2 și despre alte aspecte ce țin de înzestrarea trupelor. Cu această ocazie, au fost furnizate informații semnificative cu privire la punerea în funcțiune a noii capabilități aeriene, deși au existat critici din partea mai multor membri ai comisiei.
Surse ale DefenseRomania informează că Turcia își va dezvolta propriul sistem de lansare a rachetelor maritime. Ca urmare a sancțiunilor americane impuse după cumpărarea sistemului rusesc S-400, Ankara se vede obligată să găsească soluții după ce planurile bilaterale cu Lockheed Martin au fost sistate.
Cea mai nouă imagine grafică – a treia pană la această dată – cu viitorului bombardier stealth B-21 al Forțele Aeriene SUA a fost publicată pe 6 iulie. Experţii militari care au analizat imaginea, susţin că botul aeronavei B-21 seamănă destul de mult cu al unui ''șoim'' este mult mai pronunţat decât la B-2 Spirit, iar compartimentul dedicat armamentului este mult mai alungit.
Dronele Bayraktar TB-2, fabricate de industria turcă de apărare, continuă să fie tot mai căutate. După ce Polonia, Ucraina, Qatar și Azerbaidjan le-au cumpărat, Albania va fi următorul stat care va achiziţionat drone de luptă din Turcia.
În cursul săptămânii trecute, Coreea de Sud a lansat, pentru prima dată, o rachetă balistică de pe un submarin (SLBM). Testul a fost făcut de pe submarinul diesel-electric Dosan Ahn Changho - primul din clasa cu același nume, de producție autohtonă, care încă nu a intrat oficial în dotarea Marinei sud-coreene.
Departamentul Apărării din SUA a atribuit, săptămâna trecută, un contract către Raytheon Missile and Defense pentru a produce aproape 700 de rachete aer-aer AIM-9X Block II. Comanda are o valoare de aproape 328 milioane dolari și acoperă produsele și serviciile care vor trebui produse pentru a fi utilizate atât de Forţele Armate ale SUA (US Navy şi Marine Corps), cât și de alte state partenere ale SUA, printre care se numără şi România.
Olanda şi-a anunţat săptămâna trecută disponibilitatea pentru vânzarea a 12 avioane F-16 – aparținând Forţelor Aeriene Regale Olandeze (RNAF) – către o companie militară privată din SUA, Draken Internaţional. În locul avioanelor F-16 pe care le retrage din dotarea RNAF – începând cu 2022 – Olanda se află în proces de achiziţie a 46 de avioane F-35, ca parte a unui contract încheiat cu compania americană Lockheed Martin.
Ucraina și Turcia continuă să aibă relații politice și militare destul de bune. O bună dovadă o reprezintă recenta declaraţie a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că „prietenii noştri turci” sunt implicați activ în modernizarea marinei ucrainene.
Săptămâna trecută, Forţele Armate Poloneze au primit alte patru tancuri principale de luptă Leopard modernizate. Leopard 2PL este un tanc principal de luptă folosit de armata poloneză și este o versiune modernizată a tancului german Leopard 2A4.
Dezvoltarea întregului sistem de rachete de coastă RK-360MȚ „Neptun”, cu toate mijloacele de comunicații, vehicule și rachete, a costat Ucraina aproximativ 40 de milioane de dolari, după cum a informat recent șeful Biroului de proiectare “Luch”, Oleg Korostelev.
Francezii erau convinși că Rafale va fi alegerea Elveției, bazându-se pe cooperarea foarte bună cu Elveția, pe faptul că F-35 nu se integrează atât de bine cerințelor Elveției care dorește să utilizeze aeronavele în special pentru misiuni de poliție aeriană, dar și pe partea financiară.
Compania americană Oshkosh Defense a precizat, pe data de 1 iulie, că a primit din partea U.S. Army Contracting Command – Detroit Arsenal (ACC-DTA) un contract, în valoare de 152 milioane de dolari, pentru a începe procesul de producţie a vehiculelor blindate Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), remorcilor desinat acestor vehicule și altor echipamente conexe. Potrivit publicaţiei Military Leak, JLTV-urile cuprinse în acest contract urmează să fie livrate Forțelor Armate SUA, cât şi altor state membre NATO, cum ar fi: România, Lituania, Macedonia de Nord și Slovenia.
La începutul săptămâni trecute, mai multe publicaţii mass-media ruseşti au difuzat un material video dedicat etapei de testare a sistemului activ de protecție "Arena-M", instalat pe tancul principal de luptă T-72.
Un angajat al societăţii SC Aerostar SA a fost rănit, joi, după ce un recipient din plastic a căzut peste el, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, maiorul Andrei Grecu.
După anunțul lansării construcției celor patru submarine cu energie nucleară înarmate cu rachete balistice, din a treia generație (SNLE 3G) pe 19 februarie, de către ministrul francez al forțelor armate, Florence Parly, Naval Group a semnat mai multe contracte de proiectare și achiziții.
Etapa de testare şi verificare a noi flote de vehicule de luptă pentru infanterie Ajax, a armatei britanice, a fost oprită pentru a doua oară. Motivul: aceste vehicule sunt atât de zgomotoase încât militarii britanicii au avut nevoie de investigaţii medicale la nivelul cailor auditive.
Guvernul elveţian a ales avionul militar american F-35A pentru a-şi înlocui flota sa învechită, indică un comunicat publicat miercuri de Consiliul federal, transmit AFP şi Reuters.
Compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems a prezentat astăzi, 30 iunie, sistemul de rachete autonome cu rază lungă de acțiune “Sea Breaker”, de generație a V-a, cu performanțe semnificative de atac împotriva țintelor maritime și terestre cu valoare ridicată.
U-TacS, un joint venture britanic între Elbit (UK) și Thales (UK), e compania înființată special pentru dezvoltarea dronelor tactice Watchkeeper pentru Armata britanică (Royal Army), și e mai mult decât interesată de programul anunțat de Ministerul Apărării Naționale în legătură cu achiziționare de sisteme de tip UAV pentru Armata României.
Turkish Aerospace Industries (TAI), care lucrează la dezvoltarea proiectul elicopterului de atac T929, cunoscut și sub numele de ATAK 2, va cumpăra motoarele pentru acesta din Ucraina. În baza unui contract semnat cu gigantul producător ucrainean Motor Sich, TAI urmează să achiziţioneze 14 motoare care vor fi instalate pe elicopterele grele din clasa ATAK 2.
Compania germană Rheinmetall a primit din partea Ministerului german al Apărării cu contract generos în valoare de de 501 milioane de euro pentru modernizarea vehiculului de luptă pentru infanteria Puma.
Militarii Bazei 201 de Apărare Aeriană din Tadjikistan, cea mai mare bază militară din afara Rusiei, cu locații în două orașe importante Dushanbe și Bokhtar, au primit recent în dotare noi sisteme de lansatoare portabile pentru distrugerea dronelor și a rachetelor balistice, a informat Districtul Militar Central, într-un comunicat de presă.