Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Securitatea Națională, sustinută prin Corporate Social Responsibility - Leviatan își dezvolta sfera actiunilor de sprijin CSR prin contribuții în zona politicilor de Securitate Națională
Industrie de apărare
Data actualizării:
Data publicării:
În perioada 27-29 septembrie 2022, o serie de evenimente care au avut ca scop analizarea crizelor actuale generate de războiul din Ucraina s-a desfășurat la Washington DC, cu sprijinul Leviatan Design. 

CEPA Forum, eveniment organizat cu sprijinul Leviatan Design

 

CEPA Forum, organizat de think tank-urile New Strategy Center și Center for European Policy Analysis (CEPA), a deschis seria evenimentelor derulate la Washington DC, pe parcursul a trei zile.  

Astfel, în data de 27 septembrie 2022, în cadrul primei sesiuni din cadrul evenimentului CEPA Forum, a fost prezentat studiul „The Strategic Importance of Snake Island”. Studiul reprezintă o analiză de maxim interes pentru Ucraina, România și NATO, din perspectiva libertății de navigație în Marea Neagră și la gurile Dunării și a securității energetice a regiunii. 

Cea de-a doua sesiunea a evenimentului CEPA Forum, care s-a desfășurat în data de 28 octombrie 2022, a fost dedicată rezilienței democratice și a adus în prim-plan subiecte deosebit de importante, în contextul actual. Discuțiile s-au concentrat asupra unor aspecte precum protejarea unei Europe libere, apărarea valorilor noastre comune, sprijinirea luptei pentru democrație, influența Chinei în Europa, sancțiunile impuse Rusiei și relația transatlantică.  

Discuțiile privind crizele actuale generate de războiul din Ucraina au continuat în cadrul celei de-a treia sesiuni a CEPA Forum, care s-a derulat în data de 29 septembrie 2022. Astfel, au fost abordate subiecte precum inovarea în sectorul privat, ca răspuns la războiul împotriva Ucrainei, securitatea digitală, amenințări și răspunsuri cibernetice, consolidarea relației transatlantice și tehnologii emergente de apărare.

 

Vizita la reședința ambasadorului României în SUA, E.S. Andrei Muraru

 

1. -imagine fara descriere- (andrei-muraru-catalin-podaru_84399300.png)

E.S. Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA și Cătălin Podaru, CEO-ul Leviatan Design. Foto: Leviatan Design

Cu prilejul desfășurării primei sesiuni a CEPA Forum, a fost organizat un eveniment la reședința ambasadorului României în SUA, E.S. Andrei Muraru, pentru a atrage atenția asupra importanței strategice pe care o are Insula Șerpilor în regiunea Mării Negre. Discuțiile au pus accent, așadar, pe nevoia de a sprijini în continuare Ucraina, pentru a preîntâmpina o eventuală recucerire a Insulei Șerpilor de către Rusia.

Cu o importantă experiență în dezvoltarea infrastructurilor strategice, Leviatan Design a fost reprezentată la acest eveniment de către Cătălin Podaru, CEO-ul companiei.  De asemenea, la eveniment au fost prezenți oficiali și experți americani din domeniul securității și afacerilor externe și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Washington DC. 

  

Vizita la sediul Lockheed Martin din Washington DC

 

4. Cătălin Po... (podaru-elicopter_61986900.png) 

Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design, în timpul testării unui simulator de elicopter la sediul Lockheed Martin din Washgton DC. Foto: Leviatan Design

În cadrul deplasării în SUA, Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a efectuat și o vizită la sediul Lockheed Martin din Washington DC, unde a testat un simulator de elicopter și a purtat o serie de discuții cu reprezentanții companiei americane. Astfel, discuțiile au adus în prim-plan proiectele de viitor ale companiei Lockheed Martin, precum și modalitatea de proiectare și realizare a echipamentelor de înaltă tehnologie.  

Reprezentanții celor două companii au mai purtat discuții pe parcursul acestui an, cu privire la exploatarea tehnicii militare moderne, în contextul în care Leviatan Design a dezvoltat mai multe proiecte de infrastructură militară în România, inclusiv pentru mentenanța aeronavelor militare.  

Detalii privind tehnologiile avansate dezvoltate de compania Lockheed Martin pot fi accesate la acest link: https://www.lockheedmartin.com/en-us/capabilities/advanced-technologies.html

 

Black Sea Conference, eveniment organizat cu sprijinul Leviatan Design 

 

2. -imagine fara descriere- (cf_84172100.png)

Foto: Leviatan Design

Black Sea Conference face parte din seria evenimentelor care s-a derulat la Washington DC pentru a analiza problemele de securitate din regiunea Mării Negre. 

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a participat la acest eveniment, care a avut loc în data de 29 septembrie 2022, fiind organizat de Yorktown Institute și New Strategy Center. 

Printre cei care au luat cuvântul la Black Sea Conference s-au numărat E.S. Andrei Muraru, Ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Mihai Panait, Șeful Statului Major al Forțelor Navale și George Scutaru, Director general al New Strategy Center.

Cele mai importante subiecte care s-au aflat pe agenda evenimentului s-au referit la amenințarea pe care o reprezintă Rusia în regiunea Mării Negre, elementul maritim al războiului din Ucraina, importanța strategică pe care o are Insula Șerpilor și politica SUA și NATO în ceea ce privește asigurarea securității în această regiune.

 

Leviatan Design își reafirmă rolul multidimensional pe care îl are în societate

 

„Dacă ne gândim la provocările care continuă să apară la adresa securității, ca urmare a războiului din Ucraina, este evident că este necesară o susținerea proactivă din partea mediului de afaceri a inițiativelor care au un aport relevant în depășirea crizelor actuale. Mă bucur că am putut susține organizarea acestor evenimente, cu atât mai mult cu cât România se află în prima linie a provocărilor actuale și este afectată în mod direct de evoluția războiului declanșat de Rusia”, a declarat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.
Leviatan Design înțelege rolul pe care îl are mediul de business în societate și sprijină, pe de o parte, numeroase inițiative din domeniul educației și din mediul social, iar pe de altă parte, are un rol activ în promovarea intereselor de securitate ale României, care au un impact semnificativ asupra tuturor sectoarelor de activitate.

 

Leviatan Design, implicată în mentenanța unor echipamente militare sofisticate ale Armatei române

 

Compania Leviatan Design e implicată în proiecte foarte mari de infrastructură militară, inclusiv la Sibiu, în incinta Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, dar și în proiecte de infrastructură operațională la Câmpia Turzii în cadrul Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

În luna martie a acestui an, Cătălin Podaru a explicat pentru DefenseRomania ceea ce presupune infrastructura militară pentru programele de înzestrare. Această componentă nu e doar esențială pentru securitatea unei țări, dar poate adăuga ani buni în operaționalizarea tehnicii militare moderne.

„Această dezvoltare a capabilităților implică existența facilităților de operare, exploatare, de mentenanță. Fie că vorbim de avioane F-16, poate în viitor de F-35. Fie că vorbim de infrastructură pentru rachete Patriot sau HIMARS. Toate aceste echipamente sofisticate implică la rândul lor și vin cu manuale de cerințe și specificații tehnice pentru clădirile unde ele sunt exploatate, reparate sau depozitate în cazul rachetelor.

Sunt cerințe speciale. Pentru ca ele să fie operaționale iar personalul pregătit să poată exploata tehnica militară e nevoie de aceste facilități, adică toate clădirile, partea de infrastructură, utilități, instalații speciale în care tehnica e depozitată și operată”, explică Cătălin Podaru, în interviul acordat DefenseRomania.

 

Center for European Policy Analysis (CEPA), think tank-ul care a contribuit la organizarea evenimentului CEPA Forum, este o organizație non-guvernamentală americană, cu sediul în Washington DC, care urmărește cercetarea politicilor publice din Europa Centrală și de Est. Mai multe detalii despre Center for European Policy Analysis (CEPA) sunt disponibile la acest link: https://cepa.org/. 

Yorktown Institute, think tank-ul care a contribuit la organizarea evenimentului Black Sea Conference, este o organizație non-guvernamentală americană, dedicată asigurării libertății, prosperității și autoguvernării americane în conformitate cu Constituția SUA. Detalii suplimentare despre Yorktown Institute sunt disponibile aici: https://yorktowninstitute.org/. 

New Strategy Center, think tank-ul care a contribuit la organizarea evenimentelor CEPA Forum și Black Sea Conference, este o organizație non-guvernamentală românească, specializată în politică externă, de apărare și securitate, care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanță pentru România. Detalii suplimentare despre New Strategy Center pot fi accesate aici: https://www.newstrategycenter.ro/home/. 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
Sistem de apărare antiaeriană MBDA Mistral 3, integrat pe un blindat Vamtac 4x4, prezentat de gigantul european în cadrul expoziției Eurosatory 2022 de la Paris. Sursă foto: DefenseRomania
EXCLUSIV
România are pe masă o soluție rapidă de rezolvare a problemei SHORAD/VSHORAD: Achiziția comună de sisteme Mistral 3 cu livrare rapidă
Acord istoric între Franța și Germania pentru Eurotank. Viitorul tanc de ultimă generație va înlocui tancurile Leopard și Leclerc
Germania semnează un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru mai multe sisteme de rachete antiaeriene Patriot
După ce s-a rupt „contractul secolului” cu Franța apar primele hopuri în cadrul AUKUS cu privire la construcția de submarine nucleare
Spania trimite Ucrainei încă 20 de tancuri Leopard 2
SUA vând Bahrainului tancuri M1A2 Abrams. Contractul ar putea ajunge la valoarea de 2,2 miliarde de dolari
Turcii de la Otokar au rămas singuri în competiția privind achiziția de blindate 4x4 a României. Motivele pentru care ceilalți grei au spus „pas”
Bacăul, capitala industriei de apărare din România. Ministrul Tîlvăr a vizitat centrele de mentenanță F-16 și HIMARS, dar și fabricile unde se produc drone Watchkeeper X
Premieră pentru Ucraina, dezvăluită de o fotografie: Avioane MiG-29 ucrainene pot lansa bombe ghidate franceze AASM (Hammer)
WSJ: Printre furnizorii de muniție care iau parte la inițiativa condusă de Cehia pentru a ajuta Ucraina sunt şi aliați ai Rusiei, spun oficialii cehi
Barracuda pentru Olanda. Noul model de submarin francez Blacksword Barracuda a fost selectat de olandezi pentru înlocuirea clasei Walrus
Premierul Ciolacu dă asigurări că fabrica de pulberi care va fi construită în România, și din finanțare UE, va fi „cea mai modernă”
România are planuri mari: Drone maritime de suprafață și drone submarine. Lecția predată de Ucraina în Marea Neagră, învățată
Una din marile puteri ale Asiei se alătură programului Eurodrone. Drona dezvoltată de industria europeană, la un pas să intre pe piața asiatică
Norocul României vine tot de la UE: Finanțare pentru o fabrică de pulberi construită în România de nemții de la Rheinmetall alături de ROMARM
„Triunghiul Weimar” s-a angajat să obțină mai multe arme pentru Ucraina
Noutăți și vești bune pentru Armata României. Momentul livrării primelor sisteme antiaeriene portabile KP-SAM Chiron din Coreea a fost anunțat
Dovadă că ajutorul din partea SUA este crucial pentru Ucraina: Opt obuziere americane M777 au fost dezmembrate pentru a repara unul singur
Au deschis șampania la Avioane Craiova. A avut loc primul zbor al unui avion IAR-99 SM modernizat din lotul celor 10 (Video)
Compania germană Rheinmetall intenționează să deschidă cel puțin 4 fabrici de armament în Ucraina
Numitor comun pentru avioanele F-16 ale României și Poloniei: Rachete de ultimă generație AIM-120 și AIM-9X. Diferențe însă într-un acord gigant anunțat de SUA
Statele Unite anunță o producție la capacitate maximă pentru programul F-35 Lightning II
La ce altitudine și cu ce viteză a zburat Kaan, avion turc de generația a 5-a. După ce euforia a trecut turcii se confruntă cu prima problemă mare
Germania nu este împotriva trimiterii de rachete Taurus în Marea Britanie dacă Londra trimite Storm Shadows în Ucraina
Europa nu e încă pregătită de un război cu Rusia. Airbus propune unificarea proiectelor avioanelor de generația a 6-a Tempest și FCAS și renunțarea la rivalități
Europa contraatacă în încercarea de a rupe hegemonia industriei SUA pe piața de armament. România poate sparge gheața printr-o achiziție comună condusă de Franța
Rusia lansează producția în serie a bombelor M54 de 1,5 tone. Ucraina trebuie să se pregătească pentru momentul în care Forțele Aerospațiale Ruse vor utiliza intens aceste arme
Cehia a colectat fondurile necesare pentru achiziționarea unui prim lot de 300.000 de obuze de artilerie destinate armatei ucrainene
Marea Britanie încearcă să motiveze tot mai mult Germania pentru a ajuta substanţial Ucraina: Trimiterea rachetelor Taurus nu va duce la escaladarea războiului
US Army testează un prototip de mortier autopropulsat foarte avansat tehnologic

Ştiri Recomandate

Noul pachet de ajutor al SUA conține și rachete ATACMS. Primele tranșe din ajutorul de un miliard pentru Kiev ajung ”în câteva ore”
Rușii mai încasează o lovitură combinată: Depozite de combustibil și o uzină metalurgică de pe teritoriul Rusiei, ținta dronelor ucrainene
Pentagonul confirmă: Ucraina a primit rachete ATACMS la începutul lunii și le-a folosit în Crimeea
Orban e gata să joace cartea chineză, dar cu ce cost. Beijingul devine cel mai mare investitor și transformă Ungaria într-o uriașă fabrică de baterii
Surse neoficiale spun că Grecia ar putea oferi Ucrainei cel puțin un sistem Patriot
O delegație din Coreea de Nord merge în Iran: Cooperarea bilaterală sporită dintre cele două țări naște noi îngrijorări
Complexitatea frontului din Ucraina pune unele probleme chiar şi unui soft cu inteligență artificială dezvoltat de Armata SUA
Rusia are planuri mari: Primele S-500 , prezentate ca ”anti-hipersonice”, vor fi trimise la trupe până în decembrie
Rușii au scos la paradă armele capturate în Ucraina: Mai multe Javelin, mitraliere și lansatoare de grenade suedeze Carl Gustav
Probleme în conducerea militară israeliană. Un important comandant al Armatei Israeliene și-a anunțat demisia marcând începutul unei posibile serii de demisii ale altor ofițeri
"Nu putem fugi de costul agresiunii Rusiei", spune secretarul general al NATO
În timp ce Rusia ar putea intensifica atacurile asupra Ucrainei, administraţia Biden se grăbeşte să semneze proiectul de lege privind ajutorul militar
Noua strategie de război a Ucrainei: Sarcina noastră este de a crea un ''arbore defensiv'' care să ne protejeze soldații aflaţi pe linia frontului
4.000 de drone chinezești DJI Mavic 3 vor ajunge în dotarea Ucrainei în urma unui contract în valoare de 14 milioane de dolari
Oficial american: Ucraina nu dorește avioane A-10, dar o altă țară ar putea să fie interesată de ele
O grupare navală franceză, condusă de portavionul Charles de Gaulle, a început executarea operațiunii “Akila” în Marea Mediterană, sub comanda NATO
De ce Pakistanul, singura țară islamică deținătoare de armament nuclear, nu intervine în conflictul din Gaza
Statele Unite ar putea avea ocazia să scoată regimul sirian de sub influența Iranului: Bashar al-Assad vorbeşte despre discuţii ocazionale pe care le-a avut cu americanii
“Cel mai bogat om din structurile de forță ale Rusiei” a fost reținut pentru luare de mită. Timur Ivanov, adjunctul ministrului rus al apărării, riscă 15 ani de închisoare
Senatul SUA aprobă ajutorul pentru Ucraina, în timp ce forțele ruse obțin câștiguri semnificative pe frontul de est
Pe urmele Poloniei? Obuzierele K9 deschid ușa României pentru armele sud-coreene. Tancuri K2 și MLI-uri Redback, de interes pentru Armată
Întârzierea sprijinului american a călit Armata Ucrainei. Implicațiile deciziei privind ajutorul pentru Ucraina merg foarte departe, spune Kievul
Mobilizarea de catifea din Ucraina. Care au fost principalele frâne în calea recrutării. Lecții valabile și pentru statele NATO
„Trolling de cel mai înalt nivel”. Ucraina folosește baloane care imită zborul aeronavei F-16
România semnează contractul pentru avioane F-35. Tîlvăr: Vom avea vești bune în 2024
Hanwha vrea să transforme România într-un hub industrial în Europa. Obuziere K9 și mașini de luptă Redback sunt propunerile
Reuşită pentru industria cehă de apărare: Germanii de la KNDS, dispuşi să producă tancul Leopard 2A8 în Cehia
Noul bombardier invizibil H-20 al Chinei "nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru SUA: Acesta nu se va ridica la înălțimea proiectelor militare americane
Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea: S-a stabilit un angajament cu privire la creşterea cooperării la nivelul industriei de apărare
Bloomberg: Ajutorul american poate da un răgaz Ucrainei, dar o schimbare rapidă a situaţiei de pe câmpului de luptă este puțin probabilă
Impactul ajutorului militar american asupra războiului din Ucraina: Este o lovitură dată credinței arogante a lui Putin că timpul este de partea sa
Marea Britanie anunță cel mai mare pachet de ajutor militar acordat vreodată Ucrainei: Acesta include rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, muniție și vehicule blindate
pixel