Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Securitatea Națională, sustinută prin Corporate Social Responsibility - Leviatan își dezvolta sfera actiunilor de sprijin CSR prin contribuții în zona politicilor de Securitate Națională
Industrie de apărare
Data actualizării:
Data publicării:
În perioada 27-29 septembrie 2022, o serie de evenimente care au avut ca scop analizarea crizelor actuale generate de războiul din Ucraina s-a desfășurat la Washington DC, cu sprijinul Leviatan Design. 

CEPA Forum, eveniment organizat cu sprijinul Leviatan Design

 

CEPA Forum, organizat de think tank-urile New Strategy Center și Center for European Policy Analysis (CEPA), a deschis seria evenimentelor derulate la Washington DC, pe parcursul a trei zile.  

Astfel, în data de 27 septembrie 2022, în cadrul primei sesiuni din cadrul evenimentului CEPA Forum, a fost prezentat studiul „The Strategic Importance of Snake Island”. Studiul reprezintă o analiză de maxim interes pentru Ucraina, România și NATO, din perspectiva libertății de navigație în Marea Neagră și la gurile Dunării și a securității energetice a regiunii. 

Cea de-a doua sesiunea a evenimentului CEPA Forum, care s-a desfășurat în data de 28 octombrie 2022, a fost dedicată rezilienței democratice și a adus în prim-plan subiecte deosebit de importante, în contextul actual. Discuțiile s-au concentrat asupra unor aspecte precum protejarea unei Europe libere, apărarea valorilor noastre comune, sprijinirea luptei pentru democrație, influența Chinei în Europa, sancțiunile impuse Rusiei și relația transatlantică.  

Discuțiile privind crizele actuale generate de războiul din Ucraina au continuat în cadrul celei de-a treia sesiuni a CEPA Forum, care s-a derulat în data de 29 septembrie 2022. Astfel, au fost abordate subiecte precum inovarea în sectorul privat, ca răspuns la războiul împotriva Ucrainei, securitatea digitală, amenințări și răspunsuri cibernetice, consolidarea relației transatlantice și tehnologii emergente de apărare.

 

Vizita la reședința ambasadorului României în SUA, E.S. Andrei Muraru

 

1. -imagine fara descriere- (andrei-muraru-catalin-podaru_84399300.png)

E.S. Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA și Cătălin Podaru, CEO-ul Leviatan Design. Foto: Leviatan Design

Cu prilejul desfășurării primei sesiuni a CEPA Forum, a fost organizat un eveniment la reședința ambasadorului României în SUA, E.S. Andrei Muraru, pentru a atrage atenția asupra importanței strategice pe care o are Insula Șerpilor în regiunea Mării Negre. Discuțiile au pus accent, așadar, pe nevoia de a sprijini în continuare Ucraina, pentru a preîntâmpina o eventuală recucerire a Insulei Șerpilor de către Rusia.

Cu o importantă experiență în dezvoltarea infrastructurilor strategice, Leviatan Design a fost reprezentată la acest eveniment de către Cătălin Podaru, CEO-ul companiei.  De asemenea, la eveniment au fost prezenți oficiali și experți americani din domeniul securității și afacerilor externe și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Washington DC. 

  

Vizita la sediul Lockheed Martin din Washington DC

 

4. Cătălin Po... (podaru-elicopter_61986900.png) 

Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design, în timpul testării unui simulator de elicopter la sediul Lockheed Martin din Washgton DC. Foto: Leviatan Design

În cadrul deplasării în SUA, Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a efectuat și o vizită la sediul Lockheed Martin din Washington DC, unde a testat un simulator de elicopter și a purtat o serie de discuții cu reprezentanții companiei americane. Astfel, discuțiile au adus în prim-plan proiectele de viitor ale companiei Lockheed Martin, precum și modalitatea de proiectare și realizare a echipamentelor de înaltă tehnologie.  

Reprezentanții celor două companii au mai purtat discuții pe parcursul acestui an, cu privire la exploatarea tehnicii militare moderne, în contextul în care Leviatan Design a dezvoltat mai multe proiecte de infrastructură militară în România, inclusiv pentru mentenanța aeronavelor militare.  

Detalii privind tehnologiile avansate dezvoltate de compania Lockheed Martin pot fi accesate la acest link: https://www.lockheedmartin.com/en-us/capabilities/advanced-technologies.html

 

Black Sea Conference, eveniment organizat cu sprijinul Leviatan Design 

 

2. -imagine fara descriere- (cf_84172100.png)

Foto: Leviatan Design

Black Sea Conference face parte din seria evenimentelor care s-a derulat la Washington DC pentru a analiza problemele de securitate din regiunea Mării Negre. 

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a participat la acest eveniment, care a avut loc în data de 29 septembrie 2022, fiind organizat de Yorktown Institute și New Strategy Center. 

Printre cei care au luat cuvântul la Black Sea Conference s-au numărat E.S. Andrei Muraru, Ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Mihai Panait, Șeful Statului Major al Forțelor Navale și George Scutaru, Director general al New Strategy Center.

Cele mai importante subiecte care s-au aflat pe agenda evenimentului s-au referit la amenințarea pe care o reprezintă Rusia în regiunea Mării Negre, elementul maritim al războiului din Ucraina, importanța strategică pe care o are Insula Șerpilor și politica SUA și NATO în ceea ce privește asigurarea securității în această regiune.

 

Leviatan Design își reafirmă rolul multidimensional pe care îl are în societate

 

„Dacă ne gândim la provocările care continuă să apară la adresa securității, ca urmare a războiului din Ucraina, este evident că este necesară o susținerea proactivă din partea mediului de afaceri a inițiativelor care au un aport relevant în depășirea crizelor actuale. Mă bucur că am putut susține organizarea acestor evenimente, cu atât mai mult cu cât România se află în prima linie a provocărilor actuale și este afectată în mod direct de evoluția războiului declanșat de Rusia”, a declarat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.
Leviatan Design înțelege rolul pe care îl are mediul de business în societate și sprijină, pe de o parte, numeroase inițiative din domeniul educației și din mediul social, iar pe de altă parte, are un rol activ în promovarea intereselor de securitate ale României, care au un impact semnificativ asupra tuturor sectoarelor de activitate.

 

Leviatan Design, implicată în mentenanța unor echipamente militare sofisticate ale Armatei române

 

Compania Leviatan Design e implicată în proiecte foarte mari de infrastructură militară, inclusiv la Sibiu, în incinta Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, dar și în proiecte de infrastructură operațională la Câmpia Turzii în cadrul Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

În luna martie a acestui an, Cătălin Podaru a explicat pentru DefenseRomania ceea ce presupune infrastructura militară pentru programele de înzestrare. Această componentă nu e doar esențială pentru securitatea unei țări, dar poate adăuga ani buni în operaționalizarea tehnicii militare moderne.

„Această dezvoltare a capabilităților implică existența facilităților de operare, exploatare, de mentenanță. Fie că vorbim de avioane F-16, poate în viitor de F-35. Fie că vorbim de infrastructură pentru rachete Patriot sau HIMARS. Toate aceste echipamente sofisticate implică la rândul lor și vin cu manuale de cerințe și specificații tehnice pentru clădirile unde ele sunt exploatate, reparate sau depozitate în cazul rachetelor.

Sunt cerințe speciale. Pentru ca ele să fie operaționale iar personalul pregătit să poată exploata tehnica militară e nevoie de aceste facilități, adică toate clădirile, partea de infrastructură, utilități, instalații speciale în care tehnica e depozitată și operată”, explică Cătălin Podaru, în interviul acordat DefenseRomania.

 

Center for European Policy Analysis (CEPA), think tank-ul care a contribuit la organizarea evenimentului CEPA Forum, este o organizație non-guvernamentală americană, cu sediul în Washington DC, care urmărește cercetarea politicilor publice din Europa Centrală și de Est. Mai multe detalii despre Center for European Policy Analysis (CEPA) sunt disponibile la acest link: https://cepa.org/. 

Yorktown Institute, think tank-ul care a contribuit la organizarea evenimentului Black Sea Conference, este o organizație non-guvernamentală americană, dedicată asigurării libertății, prosperității și autoguvernării americane în conformitate cu Constituția SUA. Detalii suplimentare despre Yorktown Institute sunt disponibile aici: https://yorktowninstitute.org/. 

New Strategy Center, think tank-ul care a contribuit la organizarea evenimentelor CEPA Forum și Black Sea Conference, este o organizație non-guvernamentală românească, specializată în politică externă, de apărare și securitate, care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanță pentru România. Detalii suplimentare despre New Strategy Center pot fi accesate aici: https://www.newstrategycenter.ro/home/. 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Rusia a fost lovită acolo unde o doare cel mai tare: Presiuni tot mai mari asupra bugetului militar ca urmare a scăderii prețului petrolului
Un scut pentru Europa de Est: Polonia va produce rachete cu rază lungă de acțiune pentru sistemele de artilerie HOMAR-K
Ucraina este acum capabilă să producă în mod independent sisteme de apărare antiaeriană FrankenSAM, rezultate în urma combinării lansatorului sovietic Buk cu rachete americane RIM-7
Versiunea cu AI a renumitei drone Bayraktar TB2, folosită de turci ca platformă de testare pentru noul avion de luptă fără pilot Kizilelma
Rusia are planuri noi pentru dezvoltarea Marinei militare: Submarinele nucleare strategice reprezintă prioritatea absolută a construcțiilor navale
Avioanele JAS 39 Gripen sunt pe val. Au învins după 12 ani F-16 iar acum obiectivul e să ia locul F-35 într-un stat din Europa
Toată lumea arată cu degetul către altcineva. În 2016 România semnase pentru patru corvete Sigma, care azi ar fi fost toate în Marea Neagră
F-35 sau Patriot pe repede-înainte. Trump semnează un ordin executiv care limitează influența Congresului asupra exporturilor de armament
HIMARS-ul european se naște în industria din Franța. Faceți cunoștință cu FLP-T, noul lansator pe care Franța îl propune în locul HIMARS
Starea industriei ruse de armament este catastrofală: Rusia recunoaște că tancurile sale aflate pe frontul din Ucraina au blindaj improvizat cu nisip și ciment
Ucraina a dezvoltat o dronă pentru a intercepta UAV-urile „Shahed” (Video): Specialiștii ucraineni lucrează activ la crearea de drone ieftine
Armatele europene, pe drumul modernizării forțelor blindate: Noul proiect franco-german de tancuri MGCS prinde contur odată cu confirmarea companiilor militare implicate în proiect
,,Clubului utilizatorilor de obuziere K9'', din care şi România face parte, se deschide în Polonia pentru a consolida cooperarea în domeniul sistemelor de artilerie
Așa arată viitorul Armatei SUA: Drona Surveyor cu velă de 13 metri destinată războiului antisubmarin și tehnologie de ultimă oră a unui gigant european
Informațiile DefenseRomania, confirmate. Ilie Bolojan a explicat de ce România a ales să cumpere o corvetă din Turcia deși produce nave de luptă în țară
Accident sau campanie de PR atent planificată a Chinei: Au apărut noi imagini cu avionul de luptă stealth de nouă generație J-36
Războiul comercial inițiat de Trump lovește inclusiv în giganții europeni din industria de apărare
Faceți cunoștință cu elicopterul NH90 Caïman. A fost prezentat în premieră noul elicopter al forțelor speciale din Franța
TOP 10 cele mai scumpe avioane de luptă din lume: De ce F-35 e departe de primele trei poziții, mult sub Rafale sau Eurofighter
Rusia a invadat Ucraina având o adevărată ,,armată industrială'': Maşinăria de război rusească a fost susţinută de 1.400 de întreprinderi şi până la 4,5 milioane de muncitori
După ce au ,,disecat'' un IFV Bradley, ruşii recunosc că blindatul american este net superior unui BMP-3 rusesc
Armata SUA caută înlocuitor pentru muniţiile ATACMS: Compania Lockheed Martin va furniza către U.S. Army 400 de rachete PrSM de ultimă generație
Patriot vs. rachetele hipersonice ruse Kinjal. Ucraina spune că rușii învață din greșeli și devine tot mai dificil de interceptat rachetele
Efect de bumerang asupra F-35 în războiul declanșat de SUA împotriva tuturor? Vestea proastă e că 80% din piesele pentru F-35 nu sunt produse în State
Obuzierele K9, alegerea mai multor țări care au Rusia „în coastă”. În timp ce în România începe construcția unei fabrici de K9, o altă țară suplimentează achiziția
Marea Britanie reconfirmă că nu va livra Ucrainei 30 de avioane multirol Typhoon Tranche 1 ce vor fi retrase din serviciu
Gripen a spart în sfârșit gheața: După 12 ani s-a găsit cumpărător, avioanele Gripen „învingând” în competiție F-16, chiar în America de Sud
Proiectul VENOM: SUA duc avioanele F-16 la următorul nivel şi aduc viitorul aviației autonome în cadrul Forțelor Aeriene ale SUA
Australia și Canada iau în considerare un parteneriat în cadrul programului de avioane de luptă GCAP, pe fondul relaţiilor tensionate cu SUA
Ingeniozitatea ucrainenilor nu are limite: Sistemul american Patriot a devenit ,,cu adevărat ucrainean'', fiind instalat pe un camion KrAZ-260

Ştiri Recomandate

Rușii au început să folosească o nouă rachetă de croazieră pe frontul din Ucraina (Foto/Video): Componente de la companii străine ajung în continuare pe mâna industriei ruse de apărare
Fostul comandant al forţelor armate ucrainene avertizează statele occidentale: Strategiile militare ale NATO, depăşite de provocările pe care le aduce războiul modern
Trupe rusești la granița cu Finlanda? Noi imagini din satelit relevă o „activitate tot mai intensă” în locații-cheie aflate în coasta NATO
Contractul pentru noi vehicule de luptă: Programul militar, descris drept o „prioritate” de MApN, are sau nu deja un favorit?
Marea Britanie, îndemnată să-şi mărească arsenalul nuclear pentru a rămâne o putere militară relevantă în faţa Rusiei şi Chinei
Unitatea Occidentului mai primește o lovitură. Liderii europeni cer armistițiu în Ucraina, însă Trump presează pentru negocieri necondiționate, de parcă ar avea o înțelegere secretă cu Putin
Aici s-a ajuns: F-35, în sala de judecată. Un grup de organizații activiste au dat în judecată Marea Britanie pentru că furnizează Israelului piese de F-35
Sabotaj la alt nivel: Serviciile ruse, implicate într-un incendiu masiv care a mistuit un mall din Varșovia. Polonia închide un consulat rus ca răspuns
Trump promite tranzacții de trilioane cu Orientul Mijlociu, însă neglijarea conflictului din Gaza ar putea slăbi influența americană în regiune
Capitularea necondiționată a Germaniei Naziste, o poveste complicată de ruși, în scop propagandistic
Ungaria anulează discuțiile cu Ucraina privind minoritățile naționale. Budapesta, deranjată de acuzațiile de spionaj aduse de Kiev
UE vrea ca industriile de apărare europeană și ucraineană să producă împreună mai mult
Practic nu au știut ce i-a lovit: Primul avion Rafale doborât într-un dogfight a intrat într-o ambuscadă și a fost lovit de o rachetă PL-15 lansată de la mare distanță
România face pași importanți pentru a ține pasul în cel mai tehnologizat domeniu militar: Un adevărat ocean electromagnetic, coloana vertebrală a erei informaționale
De ce au instalat israelienii sisteme de protecție activă în grabă pe tancuri Merkava Mk.3 Astfel de sisteme sunt punctul forte al Israelului
”KGB 2.0”. Kremlinul a adunat cele mai temute structuri de informații rusești pentru a forma o ”unitate anti-Occident”
Cel mai scump cadou din istorie: Qatarul îi oferă lui Trump un Boeing 747-8, pe care Președintele SUA dorește să-l transforme temporar în Air Force One
Singurul om care a contat cu adevărat pentru Putin la parada din Piața Roșie. Fără el, Rusia ar fi pierdut demult războiul
Negocieri de pace fără armistițiu prealabil în Ucraina? Mesaj ferm din partea celor mai importanți susținători europeni ai Ucrainei
Polonia are și norocul unor vecini puternici care să o apere. Prima țară care a finalizat programul F-35 deschide umbrelea deasupra Poloniei
Germania copiază modelul României? Bundeswehr nu va mai face publice detalii despre livrările de arme către Ucraina
”Frankensam” are de acum un nume: Raven. Sistemul antiaerian folosește rachete ASRAAM, luate de la vechile avioane Tornado
SUA și China, discuții pentru ”dezescaladarea” războiului comercial. Trump: Am convenit asupra Marii Resetări
Corupția rămâne o amenințare internă gravă pentru apărarea Ucrainei
India a acuzat Pakistanul de încălcarea armistițiului. Exploziile și focurile de armă continuă să răsune în Kashmir
Vladimir Putin a propus Ucrainei desfășurarea de negocieri directe de pace la Istanbul
Aliații Ucrainei au obținut sprijinul lui Trump? SUA aprobă transferul de rachete Patriot și rachete de artilerie către Ucraina
Armata britanică trimite Ucrainei zeci de machete-momeală, la pachet cu adevăratele tancuri Challenger 2 sau obuziere AS90
India și Pakistanul au căzut de acord asupra unui armistițiu imediat
Rușii pregătesc încă un Oreshnik? Moscova anunță că închide spațiul aerian din perimetrul poligonului din regiunea Astrahan
Nava spațială sovietică Kosmos 482 s-a prăbușit necontrolat pe Pământ
Armata rusă așteaptă lansatoarele iraniene. Fath-360 pot fi camuflate în camioane comerciale obișnuite și vor prelua din sarcinile Iskander
pixel