Exporturile turcești de produse din industria de apărare și aviație au înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere de 47,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la aproximativ un miliard de dolari.
Exporturile turcești de produse din industria de apărare și aviație au înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere de 47,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la aproximativ un miliard de dolari.
Ankara a primit o scrisoare de la Washington, care deschide calea către începerea un dialog privind rezolvarea problemei privind excluderea Turciei din programul F-35, dar şi anularea vânzării acestor avioane către Ankara, ca urmare a deciziei lui Recep Tayyip Erdogan de a achiziţiona sisteme ruseşti de rachete sol-aer S-400. Anunţul privind începerea acestui dialog a fost făcut de către președintele Industriei de Apărare a Turciei (SSB), İsmail Demir.
Peste 130 de membri ai Camerei Reprezentanților au semnat o scrisoare prin care solicită sprijin financiar continuu pentru programul F-35 Joint Strike Fighter, ca răspuns la declaraţiile unor congresmeni democraţi care au avertizat că nu vor sprijini creșterea bugetului pentru anului fiscal 2022 care prevede şi achiziţionarea mai multor avioane F-35 de la Lockheed Martin, dacă problemele tehnice nu sunt rezolvate.
Pe data de 20 aprilie Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Senat au aprobat în unanimitate solicitarea Ministerului Apărării Naționale pentru a demara zece noi programe de înzestrare. Unul dintre aceste programe este înzestrarea cu drone.
US Air Force au efectuat, luna trecută, primul test de zbor al unei drone autonome „Skyborg”, aviația militară americană fiind cu un pas mai aproape de operaționalizarea unui sistem aerian de luptă complet autonom.
Pe 28 aprilie, EDA (Agenția Europeană de Apărare) a anunțat demararea proiectului PILUM în cadrul PADR (Preparatory Action on Defence Research).
Armata americană a anunţat miercuri eşecul unui test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III, survenit la lansare, precizând că racheta era neînarmată şi că o investigaţie este în desfăşurare pentru a stabili cauza acestei disfuncţionalităţi.
În cadrul emisiunii „Punctul militar” de azi, DefenseRomania vă propune o analiză a noilor programe de înzestrare anunțate de MApN, din perspectiva industriei de apărare din țara noastră.
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Uzinei Automecanice Moreni a hotărât numirea temporară a unor noi membri ai Consiliilor de Administraţie, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire, informează miercuri Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).
Fabrica de Arme Cugir a semnat recent, la sediul Romarm Bucureşti, un nou contract cu firma americană „Century International Arms”.
Compania Boeing a furnizat imagini înregistrate în cadrul unui test al sistemului de ejectare pentru cel mai nou avion de antrenament T-7A Red Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA.
Președintele Industriei de Apărare a Turciei (SSB), İsmail Demir, a declarat la sfârşitul săptămânii trecută că guvernul de la Ankara va acorda prioritate producției avioanelor sale de luptă TF-X pe fondul unei pierderi estimate la 1,4 miliarde de dolari pentru industria turcă de apărare, după excluderea Turciei din programul F-35 Joint Strike Fighter condus de Statele Unite.
Egiptul va comanda suplimentar 30 de avioane de luptă Rafale Franţei, a indicat luni pentru AFP o sursă apropiată dosarului, confirmând parţial informaţii dezvăluite de ziarul de investigaţie online Disclose.
Programul polonez pentru dezvoltarea sistemului de rachete sol-aer (SAM) "Narew" se află în faza de implementare. Compania Polska Grupa Zbrojeniowa va fi principalul contractor pentru dezvoltare acestui proiect, evaluat la câteva zeci de miliarde de zloţi.
Companiile MTU Aero Engines (Germania), Safran Aircraft Engines (Franța) și ITP Aero (Spania) au convenit săptămâna trecută, să construiască un motor pentru avionul de luptă de generație următoare (NGF - Next-Generation Fighter) care, este elementul central al Sistemului Aerian de Luptă din Viitor (FCAS - Future Combat Air System).
În timpul unei vizite efectuate la şantierul naval Lorient, pe 29 martie, ministrului francez al Apărării, Florence Parly, a luat parte la începerea etapei preliminare de proiectare a viitorului portavion de nouă generaţie [PA-NG] al marinei franceze. Dar, recent, o delegaţie formată din mai mulţi oficiali francezi a vizitat Statele Unite pentru ''a arunca un ochi'' asupra portavionului american USS Gerald Ford, aflat în etapa de testare.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat recent vânzarea către Australia a celei mai noi versiuni a tancului Abrams (SEPv3), conform unui comunicat de presă, publicat la sfârşitul săptămânii trecute, de Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (DSCA) de la Washington.
Forțele Armate Ucrainene testează, în poligonul militar Rivne, un obuzier autopropulsat de 152 mm DANA-M2 fabricat în Republica Cehă. Obuzierul este supus unei etape de tastare – atât din punct de vedere al mobilităţii, cât şi din punct de vedere al puterii de foc – în condiţii cât mai reale de luptă, relatează publicaţia ucraineană ArmyInform.
Cel mai avansat avion de generație a cincea al Chinei, J-20 „Mighty Dragon” este pregătit de industria militară aeronautică să facă faţă celor mai noi provocări. O variantă cu dublă comandă a avionului de luptă stealth J-20 vă fi în curând echipată cu sisteme de război electronic (EWS) și va putea lansa şi un ''roi de drone'' de mici dimensiuni, cel puţin asta susţine cotidianul EurasianTimes.
Florence Parly, ministrul Forțelor Armate ale Franței, și-a exprimat satisfacția, după succesul din 28 aprilie, înregistrat la testul de zbor al unei rachete balistice strategice M51. Racheta a fost lansată, fără încărcătură militară [nucleară] din poligonul terestru al Direcției Generale de Armament (DGA) specializat în teste de rachete și a căzut în apele Atlanticului de Nord, la câteva sute de km de Bermuda.
Qatarul încă studiază o achiziție deja mult întârziată a sistemelor de rachete S-400 din Rusia. "Nu există progrese în ceea ce privește S-400, dar Qatarul ia în considerare, în mod cuprinzător, aspecte legate de cooperarea cu Rusia, în ceea ce privește sistemele de armamente", a declarat ambasadorul Qatarului în Rusia, șeicul Ahmed bin Nasser bin Jasim Al Thani într-un interviu acordat, marți, ziarului Kommersant.
Conform unui raport al Congresului SUA, Rusia și China deja dețin rachete hipersonice care, cel mai probabil sunt armate cu focoase nucleare.
Ministerul Apărării Naționale a semnat, prin Direcția generală pentru armamente, acordul de tip Guvern la Guvern cu Statele Unite ale Americii aferent programului de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă”.
Vehiculul aerian de luptă fără pilot (UCAV) de anduranță mare și altitudine medie, produs de Industria de Apărare (SSB) a Turciei, a lovit o țintă aflată la o distanță de 30 de km, a anunțat duminică, președintele SSB, Ismail Demir.
Potrivit informațiilor furnizate pe 26 aprilie de site-ul ucrainean mi.in.ua, recent a fost semnat contractul în baza căruia Ucraina va furniza motoare pentru elicopterele de atac turcești ATAK 2. Alegerea Ucrainei ca furnizor pentru componenta de bază a aeronavei a fost determinată de decizia Ankarei de a se proteja față de aplicarea unor măsuri restrictive occidentale, precum sancțiuni sau embargouri impuse pentru anumite tehnologii sau componente.
Forțele Aerospațiale Ruse au lansat cu succes o nouă rachetă de interceptare în cadrul sistemului de apărare antirachetă balistică (ABM) la centrul de testare Sary-Shagan din Kazahstan, a informat luni Ministerul rus al Apărării.
Ucraina s-a adresat Germaniei pentru ajutor - vânzarea mai multor sisteme de arme - pentru a-și proteja zona costieră de la Marea Neagră, pe fondul creșterii tensiunilor la granița cu Rusia. Cererea include sisteme de apărare antiaeriană şi rachete anti-navă. Din primele informaţii apărute în spaţiul public, solicitarea Kievului s-a lovit de refuzul ministrului german de externe, Heiko Maas.
Doha continuă să sprijine Ankara în sectorul de apărare. Potrivit unor surse turcești, cel mai recent proiect finanțat prin investiții din Qatar privește "Akinci Tiha", o dronă militară de mare altitudine și cu autonomie mare de zbor, care ar putea fi echipată și cu rachete de croazieră.
Cheltuielile militare globale au continuat să crească în 2020, în pofida pandemiei de COVID-19, ajungând la aproape 2.000 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Institutului Internaţional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI) publicat luni, informează AFP.
Doi influenți congresmeni democraţi americani au avertizat joi că nu vor sprijini creșterea bugetului pentru anului fiscal 2022 care prevede şi achiziţionarea mai multor avioane F-35 de la Lockheed Martin, cu excepția cazului în care, în cadrul programului militar care construiesc aceste aeronave, se fac progrese pentru rezolvarea multor probleme tehnice ale acestor aparate.