Guvernul german, pe care invazia rusă în Ucraina l-a convins că trebuie să investească în apărare, preconizează să achiziţioneze un sistem de apărare antirachetă israelian, informează duminică ziarul german Bild, preluat de AFP.
Guvernul german, pe care invazia rusă în Ucraina l-a convins că trebuie să investească în apărare, preconizează să achiziţioneze un sistem de apărare antirachetă israelian, informează duminică ziarul german Bild, preluat de AFP.
Ungurii ştiu că "cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-i eviţi", a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban la inaugurarea unei facilităţi industriale la Zalaegerszeg (sud-vest) care va găzdui o fabrică de vehicule de luptă Lynx, transmite MTI.
Cel mai nou sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune (M-SHORAD) al armatei SUA şi-a făcut debutul la exercițiul militar Sabre Strike 22 din Estonia.
Turcia este în continuare interesată să cumpere sisteme de apărare aeriană SAMP / T, produse în comun de Franța și Italia. Acest sisteme este interoperabil cu celelalte sisteme ale NATO și considerate de mulţi o alternativă la S-400 fabricat de Rusia – un sistem pe care Ankara l-a achiziționat, dar alianța militară occidentală se opune integrării acestuia de teama că sistemul său de apărare aeriană să nu fie compromis.
Participarea liderilor Gărzilor Revoluționare Iraniene la expoziția de apărare "Dimdex-2022" de la Doha a stârnit nemulțumirea Washingtonului față de Qatar, țară care găzduiește cea mai mare bază militară americană din regiune și este un aliat al Statelor Unite.
Programul de înzestrare cu drone, numit oficial „Sistem UAS tactic-operativ clasa II (UAS-TO)”, se află în faza finală. La finalul acestei faze ar trebui semnat contractul în baza căruia Armata română va fi dotată cu drone.
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 24.03.2022, că societatea Sukhoi a brevetat noul avion tactic ușor cu un singur motor, cunoscut sub denumirea de Checkmate.
La sfârşitul săptămânii trecute, producătorul turc de vehicule blindate Nurol Makina a anunţat că şi-a făcut debutul pe piața europeană de apărare, lansând prima sa fabrica în străinătate, în Ungaria.
Ministrul Vasile Dîncu a precizat că termenul de semnarea al controversatului contract „Corveta multifuncțională” este finalul lui aprilie 2022. DefenseRomania amintește că termenul a fost prelungit de mai multe ori.
Pe 24 februarie 2022 Federația Rusă a invadat Ucraina, declanșând o criză de securitate fără precedent în Europa, de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar pe plan militar, calculele rușilor s-au dovedit a fi greșite.
Statului Major al Forțelor Armate Ucrainei a declarat că din cauza problemelor privind furnizarea de componente către Rusia, activitatea întreprinderilor specializate în repararea tancurilor a fost momentan suspendată.
Ucraina a anunțat că în urma capturării de tehnică militară rusă a descoperit faptul că echipamentele ruse folosesc piese germane produse de gigantul Bosch. Acesta din urmă și-a suspendat activitatea în Federația Rusă.
În cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Zvezda, adjunctul directorului general al societății NPO Mashinostroyenia, Anatoly Svintsov, a declarat, pe 20.03.2022, că Rusia poate crea o versiune aeriană a rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon.
Luna trecută, Ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul unei vizite la Aerostar Bacău, a declarat că intenționează să aducă la aceeași masă industria aeronautică pentru un ambițios proiect de țară: O aeronavă românescă care să intre inclusiv pe piața mondială.
Turcia a anunțat discuții avansate cu compania britanică Rolls-Royce, pentru ca aceasta din urmă să preia împreună cu experții turci producția de motoare pentru avionul de luptă stealth din generația a cincea, care este în prezent fabricat de Ankara sub denumirea de TF-X, după ce au fost depășite problemele restante între cele două părți.
Postul american de televiziune CNN a informat, pe 17.03.2022, că autoritățile de la Bratislava și-au dat acordul privind transferul în Ucraina al sistemelor de rachete antiaeriene de tip S-300 de producție sovietică aflate în dotarea armatei slovace.
Sutele de vehicule militare ruseşti, printre care multe tancuri T-72 şi T-80, care au fost capturate de militarii ucrainenei vor fi reparate de către industria ucraineană de apărare şi oferite mai apoi Forţelor Armate Ucrainene.
După îndelungi căutări şi negocieri purtate în ultimii doi ani, viitorul tanc turcesc Altay va fi echipat până la urmă cu un motor fabricat în Coreea de Sud.
Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, în cadrul unui interviu acordat DefenseRomania, a vorbit despre importanța cercetării și inovării în domeniul industriei de apărare, referindu-se la sistemele UAV, un exemplu în acest sens. Atât civil, cât și militar.
Marți, comandantul Comandamentului Central al SUA, Frank McKenzie, și-a exprimat convingerea că țara sa va furniza Egiptului avioane F-15, fără a dezvălui detalii despre calendarul sau numărul de avioane de vânătoare fabricate de Boeing.
Industria de apărare din România, prin PATROMIL, a semnat un acord de cooperare industrială în domeniul apărării cu Asociația Industria Ucraineană de Apărare și Securitate, omologul ucrainean al PATROMIL.
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, referitor la contractul privind programul de înzestrare "Corvetă multifuncţională", că acesta va fi probabil semnat la finalul lunii aprilie, precizând că nu Romtehnica blochează semnarea controversatului contract.
Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Economiei, Florin Spătaru au participat marţi la ceremonia de semnare a acordului de joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).
Europa a înregistrat cea mai mare creștere a comerțului cu armament din ultimii cinci ani, o tendință care se așteaptă să se accelereze pe măsură ce un număr de țări de pe continent anunță consolidarea armamentului lor pentru a face față noii amenințări rusești.
Germania a decis în principiu să achiziţioneze avioane de vânătoare americane F-35, construite de Lockheed Martin, pentru a înlocui aparatele sale vechi Tornado, potrivit unor surse guvernamentale, citate de DPA şi Reuters, precizează Agerpres.
Nu multă lume cunoaște sau conștientizează importanța pe care infrastructura militară o are în derularea programelor majore de înzestrare ale României.
Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, în cadrul unui interviu acordat DefenseRomania, a vorbit despre forța de muncă din industria de apărare, despre tehnologizarea procedurilor, dar și provocările cu care se confruntă industria din acest domeniu de nișă, dar extrem de important în ceea ce privește securitatea țării.
Saga construcției celor patru corvete pentru Forțele Navale Române, program care include și modernizarea bătrânelor fregate Regele Ferdinand și Regina Maria, pare departe de final. Asta deși nu de puține ori a existat senzația că mult așteptatul acord va fi într-un final parafat iar construcția va începe. Între timp situația din Marea Neagră se degradează de la o zi la alta pe măsură ce Federația Rusă a atacat Ucraina.
Încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord sunt în deplasare către judeţul Braşov pentru operaţiuni planificate de mentenanţă, a informat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale.
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat luni, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că după ce va fi aprobată alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare, Armata României va fi înzestrată cu tehnica cea mai modernă.