Canalul israelian i24 a relatat că India a cumpărat aproximativ 100 de drone israeliene "Sky Striker", în contextul disputelor de frontieră cu China și a deteriorării stabilității la granița sa cu Pakistanul.
Canalul israelian i24 a relatat că India a cumpărat aproximativ 100 de drone israeliene "Sky Striker", în contextul disputelor de frontieră cu China și a deteriorării stabilității la granița sa cu Pakistanul.
La începutul acestei luni, în mass-media rusă a circulat un articol, semnat de expertul rus Denis Fedutinov, în care se preciza că participarea Ucrainei la programul de dezvoltare al dronei turce Akinci, ar putea determina Kievul, în viitorul apropiat, să achiziţioneze acest UAV de nouă generaţie şi, de ce nu, să-l utilizeze în Donbas împotriva forţelor separatiste.
Vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx KF4, produs de compania germană Rheinmetall, este tot mai căutat de unele state europene care doresc să-şi modernizeze şi să-şi înzestreze forţele armate. De când a fost prezentat la târgul internațional de tehnică militară Eurosatory-2018, Lynx KF41 a fost soluţia pe care compania germană Rheinmetall a propus-o tuturor statelor care sunt în căutarea unui nou vehiculul de luptă pentru infanterie. Ungaria a fost primul stat european care a achiziţionat vehicule de luptă Lynx KF41, iar Cehia şi Slovacia sunt şi ele interesate. În ceea ce privește Cehia, Praga mai are pe masă două oferte.
Statele Unite și India au semnat un acord privind dezvoltarea în comun a vehiculelor aeriene fără pilot lansate din aer, potrivit informațiilor furnizate de Forțele Aeriene ale SUA.
Agenția de presă rusă Tass a publicat, pe 04.09.2021, o declarație a directorului general al Întreprinderii Electromecanice Kupol din Izhevsk (parte a concernului aerocosmic Almaz-Antey), Fanil Ziyatdinov, potrivit căruia sistemul de rachete antiaeriene Tor va putea să contracareze roiurile de drone.
Nigeria urmează să primească 24 de aeronave ușoare Master M-346 de la producătorul italian Leonardo, după cum a informat pagina electronică a cotidianului brazilian Cavok Brasil, citând surse locale nigeriene.
Comisarul guvernamental maghiar responsabil de dezvoltarea apărării, Gáspár Maróth, a subliniat, săptămâna trecută, că în urmă cu un an și jumătate o echipă de ingineri maghiari a primit sarcina de a dezvolta din nou arme de foc. Rezultatele acestei munci se pot vedea deja, mai multe prototipuri ale unor pistoale şi arme de asalt au fost prezentate săptămâna trecută.
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui (USR-PLUS), a discutat despre situația companiilor de stat din industria de apărare. El a subliniat că aceste companii au fost „căpușate” iar administratorii „speciali” pe care i-a demis aveau ca obiectiv privatizarea acestor companii de apărare. În acest moment însă ele sunt departe de a fi privatizabile și au pierderi „colosale”.
În cadrul vizitei efectuate de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Statele Unite, reprezentanții concernul de stat Ukroboronprom au avut întâlniri de afaceri și au încheiat acorduri de cooperare cu companii americane din industria de apărare, după cum a informat serviciul de presă al Ukroboronprom.
Poliţia italiană a anunţat joi că a percheziţionat o companie italiană specializată în drone militare, care ar fi fost cumpărată ilegal de China prin intermediul unei societăţi offshore şi care riscă să fie relocată, informează AFP.
Compania ucraineană de stat “Ukrspetsexport” a semnat un contract cu compania turca de apărare Aselsan pentru modernizarea anumitor sisteme de apărare antiaeriană și integrarea acestora în sistemul de comandă şi control.
Rusia va livra în viitorul apropiat o mare cantitate de echipament militar pentru Belarus, inclusiv avioane, elicoptere şi sisteme de apărare aeriană, a anunţat miercuri liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta, potrivit Reuters.
Pe 30 august, la aproximativ patru luni după ce a fost anunțat, acordul interguvernamental privind avionul european de luptă de generația următoare a fost semnat la Paris. Documentul referitor la fabricarea primului prototip al FCAS (Future Combat Aer System – Sistemul Aerian de Luptă al Viitorului) a fost convenit între miniștrii apărării ai Franței - Florence Parly, Germaniei - Annegret Kramp-Karrenbauer și Spaniei - Esperanza Casteleiro LLamazares.
IAR Braşov a realizat un profit net de 18,287 milioane de lei în primul semestru al acestui an, în creştere cu 18,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport citat de Agerpres și transmis de către companie Bursei de Valori Bucureşti.
Volumul exporturilor de armament german în perioada 2017- 2021 s-a ridicat la 22,5 miliarde de euro. Ungaria s-a situat în fruntea țărilor care au cumpărat aceste arme, iar Algeria, Egiptul și Qatarul sunt, de asemenea, printre primele zece țări de pe lista oficială.
Statele Unite ale Americii și-au reînnoit avertismentul către aliații lor privind colaborarea cu sectorul rus de apărare, după ce Regatul Arabiei Saudite și Federația Rusă au semnat un acord care vizează dezvoltarea unor zone de cooperare militară între cele două țări.
Turcia nu are nicio ezitare cu privire la achiziționarea unui al doilea lot de sisteme S-400 din Rusia, a declarat duminică președintele Recep Tayyip Erdoğan, la câteva zile după ce au apărut informaţii că Ankara și Moscova se afla în ultima etapă a negocierilor pentru semnarea unui nou contract ce prevede achiziţionarea unor unități suplimentare ale sistemelor de rachete de apărare aeriană S-400.
Un lot experimental al celor mai recente tancuri T-14 „Armata”, a fost expediat Ministerul Apărării al Federației Ruse, a anunțat prim-adjunctul directorului general al Rostec, Vladimir Artiakov, în această săptămână.
Pe 25 august, în poligonul Promontory din statul Utah, departamentul de Programe pentru Sisteme Stategice (SSP) al Marinei SUA (US Navy) a efectuat cu succes primul test al treptei a doua a motorului unei rachete hipersonice. Evenimentul face parte din procesul de dezvoltare a capacităților ofensive de atac hipersonic cu denumirile Conventional Prompt Strike (CPS) și Long Range Hypersonic Weapon (LRHW) ale US Navy, respectiv US Army (Forțele Terestre ale SUA).
Plecând de la informaţiile şi imaginile, care au circulat în ultimele, cu luptători talibani care au intrat în posesia unor cantități mari de arme și echipamente militare pe care Statele Unite le-au pus la dispoziţia forțelor guvernamentale afgane, publicaţia Profit.ro a făcut o trecere în revistă a mai multor date oficiale cu cantitatea şi valoarea armamentului pe care companiile de apărare din România le-au exportat către Afganistan.
Ministrul israelian al apărării, Beni Gantz, a declarat ieri, 25 august, că Teheranul s-a apropiat semnificativ de momentul la care va fi în măsură să dezvolte o armă nucleară. Gantz a făcut aceste declarații în timp ce prim-ministrul Naftali Bennett vizitează Washingtonul pentru a discuta cu Joe Biden despre Iran, în cadrul primei sale vizite de stat în SUA în calitate de șef al guvernului israelian.
Rusia a anunţat joi că portofoliul său de comenzi a crescut recent, prin cereri din partea unor ţări din Asia Centrală, cărora le va furniza armament şi elicoptere pe fondul temerilor legate de victoria talibanilor în Afganistan, relatează AFP.
Asocierea formată din Adisam Telecom (lider), Rartel și Starc4sys a câștiga licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea unui sistem radio troposferic, contractul fiind semnat pentru 89,06 milioane de lei, de la un estimat de 104,8 milioane de lei, fără TVA, pentru 4 ani.
Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că, pe 24.08.2021, Ministerul Apărării a încheiat noi contracte, în valoare de 500 de miliarde de ruble (aproximativ 7 miliarde USD), cu întreprinderi ale Complexului Militar Industrial, pentru livrarea de armamente și tehnică militară.
Un general iranian a declarat că Iranul va dezvălui, în curând, cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antirachetă "Bavar 373", care va deveni astfel superior modelului rusesc "S-400".
În timpul vizitei viceministrului saudit al apărării, prințul Khalid bin Salman, la forumul "Armata 2021", Arabia Saudită și Federația Rusă au semnat un acord de cooperare militară
Potrivit informațiilor din media rusă, pe 23.08.2021, în Rusia s-a desfășurat Ziua unică de începere a construcțiilor de nave. Comanda pentru aceasta a fost dată de președintele rus, Vladimir Putin, în regim de videoconferință.
Compania Eurofighter și NETMA (Agenția NATO pentru Managementul Tornado și Eurofighter 2000) au semnat un acord în valoare de aproape 4 miliarde EUR pentru asigurarea materialelor necesare funcționării aeronavelor de luptă Eurofighter.
India și Rusia au semnat joi, 19 august, un acord pentru achiziționarea imediată, “de la raft”, a 70.000 de puști de asalt din noua serie AK-200.
Compania ucraineană de stat “Ukrspetsexport” a semnat un contract cadru cu firma turcă “THK Teknik” privind crearea în Turcia a unei baze de reparații pentru elicopterele rusești Mi-17.