Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a început un nou exercițiu militar în zona Golfului
19 ian, 14:16
Pe 19 ianuarie, în cadrul Forțelor Terestre iraniene a început desfășurarea unui nou exercițiu militar, în sudul țării, în apropierea coastei Makran. Exercițiul, cu numele de cod "Eqtedar-99", a debutat în prezența generalului-maior Sayed Abdel Rahim Mousavi, comandantul armatei Republicii Islamice Iran, a generalului de brigadă Geumarth Heydari, comandant al Forțelor Terestre, și a unor comandanți și oficiali ai Statului Major General al Forțelor Armate iraniene.

La manevre participă Brigada 55 Aeriană, Brigada 65 Forțe Speciale, Brigada 223 Forțe de Reacție Rapidă și subunități de aviație din structura trupelor terestre.

Potrivit declarațiilor comandanților militari iranieni, exercițiul are scopul "de a evalua capacitatea de luptă a unităților Forțelor Terestre iraniene în fața amenințărilor și de asigurare a proiecției rapide a forțelor către zona misiunii, conform planurilor stabilite, în timpul cărora se vor aplica o varietate de tactici locale inovatoare pentru a evalua abilitățile multiple ale brigăzilor profesionale din Forțele Terestre ale armatei".

Comandantul Forțelor Terestre a declarat, pe 18 ianuarie, că "aceste manevre se vor desfășura într-o manieră ofensivă și țintită, pentru prima dată la nivelul Forțelor Terestre ale armatei și vor fi aplicate noi tactici ofensive, folosind arme complet indigene".

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro