Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia a dislocat o baterie de rachete antiaeriene SAMP/T în Kuweit
21 noi, 12:23
Forțele armate italiene au desfășurat o baterie de rachete antiaeriene SAMP/T în Kuweit, ca măsură de protecție în cadrul operației internaționale Inherent Resolve împotriva organizației teroriste Stat Islamic.

Instalarea sistemului italian de rachete face parte din acordurile bilaterale de cooperare cu Kuweitul destinate extinderii gamei de capabilități integrate de apărare aeriană.

Bateria de SAMP/T (Surface to Air Missile Platform/Terrain) a fost amplasată la baza aeriană Alì Al Salem din Kuweit. Lucrările de construcție ale amplasamentelor au plecat de la zero și au început în luna mai 2021.

O baterie SAMP/T include șase unități de transport și lansare cu câte opt rachete fiecare, un post de comandă și control, un radar mobil, o stație energetică mobilă și un vehicul de întreținere și reparații.

SAMP/T, numit și MAMBA în armata franceză, este un sistem antirachetă de teatru conceput pentru a proteja câmpul tactic de luptă și facilitățile tactice sensibile (cum ar fi aeroporturile și porturile) împotriva tuturor amenințărilor aeriene actuale și viitoare, inclusiv rachete de croazieră, avioane cu și fără pilot și rachete balistice tactice.

G Ad:

SAMP/T este produs de Eurosam, o companie mixtă la care MBDA și Thales dețin câte jumătate din numărul acțiunilor. Componentele sale cheie sunt interceptorul Aster 30 și radarul multifuncțional Arabel. Dezvoltarea sistemului a început în 1990, iar prima producție de serie, în 1997.

Pe 6 martie 2013, Italia și Franța și-au interconectat pentru prima dată sistemele SAMP/T într-o arhitectură NATO, acestea reușind interceptarea cu succes a unei rachete balistică țintă lansate de la 300 km.

Interceptorul Aster 30 poate atinge o viteză maximă de 1,4 km/sec și are capacitatea de a lovi ținte la altitudini de la 50 m până la 20 km. Împotriva țintelor aeriene care zboară la altitudini de peste 3 km, raza maximă de acțiune a interceptorului Aster 30 este de 100 km, iar pentru țintele care evoluează la altitudini mai mici de 3 km, raza de acțiune scade la aproximativ 50 km.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Un avion de recunoaștere CL-600 Artemis al U.S. Air Force. Sursă: EmeaTribune.com
BREAKING NEWS
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro