Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Japonia ar putea înlocui vehiculele blindate ușoare Type 96 cu LAV 6.0 produse de General Dynamics
13 sep, 14:54
General Dynamics Land Systems a fost selectat de forțele japoneze pentru a produce generația viitoare de vehicule blindate ușoare care vor înlocui transportorul blindat Type 96.

Ministerul Apărării din Japonia (JMOD) a selectat vehiculul blindat ușor (LAV) 6.0 8×8, produs de General Dynamics Land Systems, pentru testare, deoarece caută un înlocuitor pentru flota lor”, se arată în mesajul companiei.

Programul va înlocui transportoarele de personal blindate Type 96 care au intrat în serviciu în 1996.

Kevin Connell, vicepreședinte General Dynamics Land Systems și director general pentru Australia și Indo-Pacific, a declarat:

„Este un privilegiu să fi fost selectat pentru acest program important al Ministerul Apărării din Japonia și Forțele de Apărare Terestră din Japonia (JGSDF). LAV 6.0 este un vehicul testat și de încredere, care a fost utilizat pe scară largă în diferite operații și poate fi configurat în mai multe moduri conform cerințelor specifice ale utilizatorului.”

LAV 6.0 oferă o protecție superioară, o mobilitate sporită și tehnologii avansate pentru a răspunde cerințelor mediului de luptă în continuă schimbare, potrivit Defence-Blog.

Vehiculul dispune, de asemenea, de o transmisie modernizată, carenă Double-V, suspensie, anvelope mai mari și un motor mai puternic pentru a oferi o sarcină utilă crescută și performanțe superioare pentru mobilitate. Electronica avansată și upgrade-urile la sistemele de observare oferă identificare și precizie armelor îmbunătățite, toate montate într-o turelă cu ergonomie și siguranță sporite.

LAV 6.0 este punctul culminant atins de către General Dynamics Land Systems în decenii de evoluție a tehnologiei vehiculelor blindate ușoare, mai scrie sursa citată.

Vezi și: Armata Regală Thailandeză a primit primul lot de vehicule Stryker

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria