Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kurt Volker: SUA ar putea vinde Ucrainei mai multe sisteme antitanc Javelin
20 Martie 2019 / 13:17
Statele Unite ar putea vinde Ucraina un alt lot de sisteme de rachete antitanc Javelin, a anunțat Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, în cadrul unei conferințe video pentru reporterii europeni, informează UNIAN.

,,După cum știți, o parte din această asistență militară a SUA a constat în furnizarea de sisteme antitanc, astfel încât, dacă tancurile continuă să intre pe teritoriul Ucrainei, aceasta ar dispune de cele mai bune capacități pentru a se proteja", a menționat reprezentantul special.

Potrivit lui K. Volker, Ucraina și-a exprimat interesul pentru achiziționarea unui număr mai mare de sisteme de rachete antitanc.

,,Este posibil acest lucru. De asemenea, trebuie să analizăm domenii precum apărarea antiaeriană și apărarea de coastă", a adăugat K Volker.

Acesta a menționat, de asemenea, că sunt discuții suplimentare despre sistemele anti-lunetist, care au fost deja livrate Ucrainei.

În luna martie a anului trecut, Ucraina a achiziţionat din SUA 210 rachete antitanc şi 37 de lansatoare de rachete, cu scopul de a-şi consolida capacităţile de apărare în faţa separatiştilor din estul Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei a precizat ulterior că rachetele Javelin vor fi folosite doar în scopuri defensive, dacă poziţiile Armatei ucrainene vor fi atacate. Poroşenko a adăugat că rachetele Javelin vor permite contracararea agresiunilor Rusiei din estul Ucrainei.


Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE