Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kurt Volker: SUA ar putea vinde Ucrainei mai multe sisteme antitanc Javelin
20 Martie, 13:17
Statele Unite ar putea vinde Ucraina un alt lot de sisteme de rachete antitanc Javelin, a anunțat Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, în cadrul unei conferințe video pentru reporterii europeni, informează UNIAN.

,,După cum știți, o parte din această asistență militară a SUA a constat în furnizarea de sisteme antitanc, astfel încât, dacă tancurile continuă să intre pe teritoriul Ucrainei, aceasta ar dispune de cele mai bune capacități pentru a se proteja", a menționat reprezentantul special.

Potrivit lui K. Volker, Ucraina și-a exprimat interesul pentru achiziționarea unui număr mai mare de sisteme de rachete antitanc.

,,Este posibil acest lucru. De asemenea, trebuie să analizăm domenii precum apărarea antiaeriană și apărarea de coastă", a adăugat K Volker.

Acesta a menționat, de asemenea, că sunt discuții suplimentare despre sistemele anti-lunetist, care au fost deja livrate Ucrainei.

În luna martie a anului trecut, Ucraina a achiziţionat din SUA 210 rachete antitanc şi 37 de lansatoare de rachete, cu scopul de a-şi consolida capacităţile de apărare în faţa separatiştilor din estul Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei a precizat ulterior că rachetele Javelin vor fi folosite doar în scopuri defensive, dacă poziţiile Armatei ucrainene vor fi atacate. Poroşenko a adăugat că rachetele Javelin vor permite contracararea agresiunilor Rusiei din estul Ucrainei.


Ştiri Recomandate

Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi
Esper: Testul cu rachetă balistică, un avertisment SUA adresat Chinei
Peste 100.000 de soldați vor participa la exercițiul Centru 2019 din Rusia