Omul de afaceri rus Aleksei Gubarev, menţionat în dosar, l-a dat în judecată pe Steele pentru calomnie.
Într-o depoziţie scrisă la Înalta Curte din Londra, fostul spion a susţinut că nu a avut niciodată intenţia de a divulga conţinutul dosarului realizat la cererea campaniei electorale a Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016, iar firma sa, Orbis, nu avea niciun interes ca rezultatul muncii de informaţii să ajungă public. Steele afirmă că, dacă ar fi ştiut că urmează publicarea, ar fi făcut tot ce putea pentru a împiedica acest lucru, potrivit Agerpes.
Dosarul a ajuns pe site-ul de internet Buzzfeed cu 10 zile înainte alegerilor în urma cărora Trump a devenit preşedintele Statelor Unite. Unele elemente au fost preluate în ancheta procurorului special Robert Mueller, care a ajuns după doi ani la concluzia că există dovezi privind amestecul Rusiei în campania electorală din SUA, însă nu şi despre o colaborare cu echipa candidatului republican.
Steele apreciază că publicitatea creată de publicarea, 'mai ales sub formă brută şi neanalizată', a informaţiilor sale - dintre care unele nu pot fi verificate - este 'devastatoare profesional' pentru reputaţia sa într-un domeniu unde sunt vitale discreţia şi confidenţialitatea.
Gubarev a contestat marţi acuzaţiile că serviciile de securitate ruse au folosit firma sa Webzila din domeniul informatic pentru a accesa ilegal documente ale campaniei candidatei democrate la preşedinţia SUA, Hillary Clinton. Documentele au apărut pe site-ul Wikileaks al lui Julian Assange.
Colaboratorii lui Trump l-au condamnat pe Steele pentru că dosarul întocmit de acesta a dus la deschiderea anchetei legate de Rusia. Fostul spion a dispărut ulterior din public şi nu mai comunică decât foarte rar.
China și Japonia au o dispută care nu de puține ori a fost pe punctul de a escalada militar în Marea Chinei de Est, în ceea ce privește controversatele insule Senkaku.
Jurnaliștii militari ruși se plâng de faptul că țara lor este amenințată tocmai de Republica Moldova, în baza unei ipotetice alianțe militare cu Ucraina și Georgia, cu scopul de a contracara influența Federației Ruse în Marea Neagră.
Au fost momente provocatoare pentru mecanicii conductori nou brevetați din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Guvernul ungar va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei şi va face toate eforturile posibile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în reacţie la o opinie a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la legislaţia ungară privind migraţia, transmite MTI.
Corpul marinei americane lansează mii de noi puști automate de infanterie M27 pentru a înzestra trupele sale de infanterie.
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare.