Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Legăturile preşedintelui american Donald Trump cu Rusia | Un fost spion britanic regretă publicarea unor rapoarte neverificate
23 iul 2020 / 14:06
Fostul agent secret britanic Christopher Steele a declarat miercuri că nu a dorit niciodată publicarea colecţiei sale de rapoarte neverificate despre legăturile preşedintelui american Donald Trump cu Rusia, transmite AFP.
Sursa Foto: The Daily Beast

Omul de afaceri rus Aleksei Gubarev, menţionat în dosar, l-a dat în judecată pe Steele pentru calomnie.

Într-o depoziţie scrisă la Înalta Curte din Londra, fostul spion a susţinut că nu a avut niciodată intenţia de a divulga conţinutul dosarului realizat la cererea campaniei electorale a Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016, iar firma sa, Orbis, nu avea niciun interes ca rezultatul muncii de informaţii să ajungă public. Steele afirmă că, dacă ar fi ştiut că urmează publicarea, ar fi făcut tot ce putea pentru a împiedica acest lucru, potrivit Agerpes.

 

Rusia s-a amestecat în alegerile din SUA, dar nu există dovezi ale despre o colaborare cu echipa de campanie a lui Donald Trump


Dosarul a ajuns pe site-ul de internet Buzzfeed cu 10 zile înainte alegerilor în urma cărora Trump a devenit preşedintele Statelor Unite. Unele elemente au fost preluate în ancheta procurorului special Robert Mueller, care a ajuns după doi ani la concluzia că există dovezi privind amestecul Rusiei în campania electorală din SUA, însă nu şi despre o colaborare cu echipa candidatului republican.

Steele apreciază că publicitatea creată de publicarea, 'mai ales sub formă brută şi neanalizată', a informaţiilor sale - dintre care unele nu pot fi verificate - este 'devastatoare profesional' pentru reputaţia sa într-un domeniu unde sunt vitale discreţia şi confidenţialitatea.

Gubarev a contestat marţi acuzaţiile că serviciile de securitate ruse au folosit firma sa Webzila din domeniul informatic pentru a accesa ilegal documente ale campaniei candidatei democrate la preşedinţia SUA, Hillary Clinton. Documentele au apărut pe site-ul Wikileaks al lui Julian Assange.

Colaboratorii lui Trump l-au condamnat pe Steele pentru că dosarul întocmit de acesta a dus la deschiderea anchetei legate de Rusia. Fostul spion a dispărut ulterior din public şi nu mai comunică decât foarte rar. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro