Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Marea Britanie achiziționează 500 de vehicule Boxer 8x8
08 noi 2019 / 14:01
Organisation for Joint Armament Cooperation (OCCAR) și societatea joint-venture Artec (format din Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH și Rheinmetall MAN Military Vehicles Nederland B.V) au semnat un contract în valoare de 3,6 miliarde de dolari, pe 4 noiembrie, în numele Regatului Unit, pentru peste 500 de Vehicule de Infanterie Mecanizate (MIV) Boxer 8 × 8, a anunțat Ministerul Apărării al Marii Britanii, transmite Jane.

OCCAR a declarat că contractul include livrarea a cinci prototipuri în patru variante - transportator de infanterie, transportor de specialitate, post de comandă și ambulanță - vehicule de producție din seria 523, pachete de asistență pentru service și kituri speciale. Vehiculele vor fi echipate cu o stație de arme cu telecomandă, cu o mitralieră grea L1A2 de 12,7 mm sau mitralieră de 7,62 mm L7A2, în funcție de misiune, și vor fi echipate cu sisteme de protecție împotriva rachetelor ghidate.

Interioarele vehiculelor din Marea Britanie vor putea fi schimbate cu diferite kituri și ansambluri, în funcție de misiune, conform OCCAR.

Producția vehiculelor va fi împărțită între Germania și Marea Britanie. OCCAR a spus că Artec, KMW și Rheinmetall vor construi prototipurile în Germania ca prim pas.

Prima fază a producției în serie va fi pe liniile de la KMW și Rheinmetall din Germania. Lucrătorii din Marea Britanie vor fi instruiți cu privire la modul de asamblare a vehiculelor, iar după transferul de know how, producția va fi continuată la noi instalații din Marea Britanie, a mai arătat OCCAR.

Producția este programată să înceapă în iunie 2022, iar livrarea primului vehicul de serie până în noiembrie 2022. Secretarul Apărării din Regatului Unit, Ben Wallace, a declarat că unitățile armatei britanice vor primi Boxerul începând cu 2023.

Vezi și: Armata germană primeşte primul tanc Leopard 2A7V MBT modernizat

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Germania anulează licitația elicopterelor grele și spune pas ofertelor SUA pentru CH-47 Chinook și CH-53K
Avioane Sukhoi Su-34 din Rusia au făcut primul zbor nocturn în stratosferă
Demonstrație de forță a US Navy în Marea Filipinelor
Poliţia ucraineană anchetează moartea unei angajate a ambasadei SUA de la Kiev
Cruci ale ostaşilor români, distruse în cimitirul memorial de la Socond din Satu Mare
Mark Esper încheie un important acord de cooperare militară între SUA şi Tunisia
Un fost comandant al unei unități militare și alte cadre militare și-au recunoscut vinovăția într-un dosar de corupție
Distrugătorul USS Roosevelt, exerciții în Marea Neagră alături de nave ucrainene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro