Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mercenarii ruși din Siria au torturat, decapitat și ars un dezertor din armata lui Assad (Video)
21 noi, 15:09
Ziarul rus Novaya Gazeta a publicat noi dovezi în ceea ce privește torturarea și decapitarea unui bărbat din Siria, a cărui moarte groaznică a fost dezvăluită pentru prima dată într-un videoclip de două minute lansat pe 30 iunie 2017, potrivit publicaţiei meduza.io.

La vremea respectivă, jurnaliştii au speculat că vorbitorii de limbă rusă care-l băteau şi torturau pe bărbatul respectiv, recurgând la metode greu de descris în cuvinte, erau mercenari ai companiei militare private ruse „Wagner“ din Siria.

La începutul acestei luni, Novaya Gazeta a  intrat în posesia altor două înregistrări video de la locul crimei, iar ziarul rus precizează că noile înregistrări susțin suspiciunile că mercenarii ruși se aflau în spatele uciderii cetăţeanului sirian.

În noile înregistrări video, atacatorii sunt auziți vorbind rusă fără accent străin, ceea ce demonstrează clar că sunt de naţionalitate rusă. După cum se poate observa şi în înregistrarea video, mercenarii ruşi coordonează mutilarea corpului bărbatului siria, dar ,în acelaşi timp, fac glume despre modul în care acesta va fi incinerat.

Vă avertizam că sunt imagini cu puternic impact emoțional!

La începutul acestei luni, publicaţia de limba arabă Jesr Press a identificat victimă: Mohammed Taha Ismail Al-Abdullah, un bărbat sirian născut în Deir ez-Zur în 1986, care a fugit inițial de războiul civil din Siria. Acesta a revenit în ţară, înainte de 2017, când a fost recrutat în armata regimului Assad. Ulterior a încercat să fugă, dar a fost prins. Jesr Press consideră că videoclipul execuției sale a fost înregistrat în provincia Homs.

În imagini, bărbaţii care vorbesc rusă şi care-l ucid pe Al-Abdullah, au feţele acoperite, cu excepția unuia dintre ei care și își expune fața.

Novaya Gazeta a încărcat imaginea cu faţa respectivului bărbat în FindClone (o rețea neurală care colectează informaţii din fotografiile de profil de pe rețeaua de socializare rusă VKontakte), iar jurnaliștii au reuşit să identifice cu ajutorul acestui sowft un bărbat pe nume „Stanislav D." (ziarul a ales să nu publice prenumele complet al individului).

Novaya Gazeta spune că a reușit să obțină copii ale pașaportului respectivului bărbat, dar şi alte câteva documente care atestă că acesta este angajat al companiei militare private Wagner. Jurnaliștii Novaya Gazeta susţin că au primit informaţii care atestă ca bărbat pe nume „Stanislav D." a fost ofițer de poliție în Stavropol înainte de a deveni mercenar.

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană