Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii români ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană au participat alături de partenerii americani și croați la exercițiul Rifle Focus
14 oct, 17:10
Începutul lunii octombrie, i-a surprins pe militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a din Polonia în plin proces de instruire, ca un ultim efort al acestei dislocări în teatru de operații, artileriștii antiaerieni vrânceni participând alături de partenerii americani și croați la exercițiul „Rifle Focus”, precizează Comandamentul Forțelor Întrunite.

Timp de două săptămâni, militarii bateriei Gepard s-au antrenat în comun cu aliații din cadrul Grupului de Luptă multinațional, la aplicarea procedurilor de comandă-control, protecția forței, selecția și repartiția țintelor.

Scenariul exercițiului a fost de tip „force on force”, astfel că s-au format două grupuri de luptă multinaționale de nivel companie, care au desfășurat acțiuni de luptă, fiind în permanență evaluați de către o echipă de observatori. Artileriștii antiaerieni vrânceni au avut rolul de a asigura protecția forțelor de manevră aparținând celor două grupuri de luptă, pe toată durata exercițiului.

Acest ultim exercițiu a fost o excelentă oportunitate pentru militarii români de a-și valida cunoștințele de specialitate și experiența dobândită pe parcursul celor șase luni de misiune, în care s-au aflat sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite.

G Ad:

Detașamentul de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a, participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
NATO: Criza migrației de la granițele UE nu s-a încheiat
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro