Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii români din Grupul de Luptă ”Polonia” au participat la un exercițiu de desfășurare rapidă
03 iul, 20:57
Grupul de Luptă ”Polonia” (Battlegroup Poland), format din militari americani, britanici, croați și români au executat, pe 1 iulie, un exercițiu de desfășurare rapidă, numit “Rifle Ready”, în poligonul Bemowo Piskie din Polonia.
Locotenentul Toma Bogdan din Forțele Terestre române dirijează un vehicul antiaerian Ghepard, în timpul exercițiului de desfășurare „Rifle Ready”, în poligonul Bemowo Piskie, din Polonia, pe 1 iulie 2021 Sursa foto: U.S. Army/Spc. Osvaldo Fuentes

Exercițiile NATO de desfășurare rapidă testează viteza de răspuns a Alianței pentru operațiile de apărare colective, se precizează într-un articol de pe platforma mass-media dvidshub (Defence Visual Information Distribution) a Departamentului Apărării al SUA (DoD).

„Scopul nostru este să răspundem rapid la orice criză”, a declarat locotenent-colonel Craig Broyles, din Forțele Terestre americane (US Army), comandantul Grupului de Luptă, iar atingerea acestui țel necesită o exersare permanentă, a adăugat Craig Broyles.

Grupul de Luptă a fost alertat, după care a executat un marș, iar ulterior s-a desfășurat pentru luptă. În exercițiu, au fost întrebuințate subunitățile de cercetare, infanterie și apărare antiaeriană.

„A face parte din acest grup multinațional de luptă este o oportunitate extraordinară”, a declarat maiorul Mircea Zemtev din Forțele Terestre române, comandantul Sky Guardians - subunitatea de apărare antiaeriană. „Zi de zi, învățăm cum să ne antrenăm mai bine cu aliații noștri”.

G Ad:

„Sunt excelenți în ceea ce fac”, a concluzionat comandantul grupului, locotenent-colonel Craig Broyles, care a remarcat importanța pregătirii comune: „Aștept cu nerăbdare aceste exerciții, care ne fac mai rapizi și mai puternici împreună”.

Detașamentul românesc (rotația a IX-a), din cadrul Grupului de Luptă “Polonia”, este format din aproximativ 100 de militari, care fac parte din Batalionul 288 Apărare Antiaeriană “Milcov” Focșani.

Grupul de Luptă ”Polonia” pentru prezență întărită și înaintată (Enhanced Forward Presence - EFP) a NATO, a fost înființat în 2017. Este o unitate multinațională formată din patru națiuni: Croația, România, Regatul Unit și Statele Unite. Misiunea sa este de a consolida postura de descurajare și poziția defensivă a NATO în Polonia. Grupul operează împreună cu Brigada 15 Mecanizată a națiunii gazdă - Polonia.

Ca răspuns la riscurile de securitate generate de Rusia după anexarea Crimeii și războiul din Ucraina,  NATO, în urma unei decizii luate la summitul Alianței de la Varșovia din 2016, a constituit patru astfel de grupuri de luptă, care sunt dislocate în Polonia, Estonia, Letonia și Lituania.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Forțele Aeriene Române participă la exercițiul militar CASTLE FORGE. Aeronave F-15E Strike Eagle ale US Air Force au aterizat la Baza Aeriană Borcea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro