Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Ciucă și premierul Cîțu au inspectat transportoarele Piranha V și componentele fabricate în România
17 Martie, 09:07
Ministrul Apărării Nicolae Ciucă, împreună cu premierul României Florin Cîțu și o delegație guvernamentală, au efectuat o vizită ieri la Craiova.
Ministrul Apărării Nicolae Ciucă și Florin Cîțu, premierul României, sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook

Potrivit unui anunț al ministrului Ciucă, au fost vizitate la Craiova trei obiective militare: „Am fost pe șantierul din care renaște Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu”, ne-am întâlnit cu militarii Batalionului 26 Infanterie, Scorpionii Roșii, unde am văzut transportoarele blindate PIRANHA5, și am fost și la Spitalul Militar din Craiova.

„La Scorpionii Roșii am văzut noile transportoare blindate pentru trupe, PIRANHA5, echipamente înalt tehnologizate, ieșite de pe poarta Uzinei Mecanice București. Un contract din care o importantă parte se întoarce în economia națională”, a anunțat ministrul Nicolae Ciucă.

„Sunt trei elemente definitorii ale Armatei României de astăzi: Armata investește în infrastructură, Armata se înzestrează cu echipamente performante, Armata sprijină lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și sprijină efortul național de vaccinare. La Craiova va fi, din toamnă, cel mai modern colegiu liceal din România, unde 480 de adolescenți se vor pregăti pentru o carieră militară”, se arată în mesajul ministrului Apărării.

„La Spitalul Clinic de Urgență Militar am vizitat centrul regional de depozitare a vaccinurilor anti COVID-19. Le mulțumesc militarilor pentru că au fost permanent alături de personalul medical în efortul național de combatere a bolii care ne afectează tuturor viața. Acum, militarii sunt cei ce asigură logistica întregii campanii de vaccinare și au răspuns tuturor solicitărilor de sprijin din partea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea”, a conchis Ciucă.

G Ad:

 

Astăzi, la Craiova, am vizitat împreună cu premierul trei obiective militare: am fost pe șantierul din care renaște...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Marţi, 16 martie 2021

 

Despre programul Piranha V

 

Programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Piranha 5 este un blindat cu o greutate de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi. Poate fi configurat pe şasiuri 8×8 şi 4×4. Are un motor diesel MTU 6V199 de 586 CP şi 2.200 Nm.Piranha 5 poate rula cu o viteză maximă de 100 de km/h şi are autonomie de 1.000 de km. Transportorul blindat poate urca rampe cu înclinație de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o adâncime maximă de 1,5 metri.

Transportoarele Piranha 5 care ar urma să îndeplinească rolul de vehicul de luptă sunt echipate cu turele cu un tun de 30 de mm și mitraliera calibru 7,62 mm. Cele care vor avea rol de punct mobil de comandă vor avea o o turelă cu mitralieră cal. 12,7 mm.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro